kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.07.2019 09:22:01

Konec sezone za Evo Urevc

Po zelo uspešni zimski sezoni 2018/19, ki je vrhunec doživela s srebrno kolajno Katje Višnar in Anamarije Lampič na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, se slovenska reprezentanca v smučarskih tekih že pridno pripravlja na nove izzive. Dobro razpoloženje je pokvarila le poškodba Eve Urevc, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Že po tradiciji smo s pripravami začeli z začetkom maja. Po sezoni smo imeli približno tri tedne prosto. Ne morem reči, da je to res čisto prosto, saj so tekmovalci v manjšem obsegu treninga izvajali aktivnosti, ki jih imajo radi. Od prvega maja do danes imamo za sabo že skoraj štiri pripravljalna obdobja, dolga po en teden," je dejal glavni trener Nejc Brodar, ki je z ekipo trenutno na pripravah v Ramsau.

"Zaenkrat zadeve potekajo brez posebnosti. Veseli me, da so tekmovalke in tekmovalci zdravi, izjema je le Eva Urevc. V teku spomladanskega dela smo ugotovili, da gre pri njej za staro poškodbo. Sum na strgane križne vezi se je potrdil. Eva ostaja z nami nekje do sredine avgusta, potem pa odhaja na operacijo in zanjo je sezona zagotovo izgubljena," je v zvezi z Urevčevo dejal Brodar.

Sestava ekipe se bistveno ni spremenila. Manca Slabanja in Luka Prosen sta zaključila karieri, Anita Klemenčič pa bo sezono nadaljevala kot članica ekipe B. Anamarija Lampič nadaljuje sodelovanje s Stefanom Saraccom, Vesna Fabjan pa z Markom Gracerjem.

"Gremo po enakih tirnicah kot lani. Izkazalo se je, da je bila sezona uspešna, s povečanim obsegom treninga, s takim napredkom je to prava pot za dvig slovenskega teka," je dodal Brodar.



Glavni trener naše reprezentance je letos malce spremembe vpeljal pri kraju prvih skupnih priprav: "Za spremembo smo odšli na morje. En teden smo preživeli na Korčuli, naredili smo zelo kakovostne priprave za začetek. Bili smo na kolesu, dolge treninge smo opravili na rolkah. Moram reči, da me je Korčula pozitivno presenetila s cestami in umirjenim prometom. Res smo imeli dobre in kvalitetne pogoje za trening."

Korčuli sta sledila dva tedna priprav na Pokljuki, trenutno pa je ekipa v Ramsau, kjer bo ostala do konca tega tedna. Naslednji teden bodo opravili testiranja tako na fakulteti kot tisti, s katerimi bodo preverili napredek v dosedanjem delu priprav.

"Konec julija ali v začetku avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah. Ekipa je bila namreč povabljena na Blink festival, vabilu pa smo se odzvali z veseljem," je razložil Brodar in dodal: "Prvi vikend v septembru nas čaka državno prvenstvo, sicer pa poletje tekmovalno ni usmerjeno. Udeležili se bomo še nekaj tekem slovenskega pokala na rolkah, tako da bodo tekmovalci imeli nekje okrog desetih tekem v poletju."

Strokovni del ekipe ostaja nespremenjen, v slovenskem taboru pa so veseli, da bo kariero nadaljevala Katja Višnar.

Članki iz rubrike