Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 06.07.2019 13:30:47

Slovenski ZVEZDNIK nejevoljen: To mi je UKRADLO zmago

alesfevzer.com
V Kranju še druga tekma smučarskih skakalcev za celinski pokal.

Drugo tekmo celinskega pokala v Kranju je dobil Rus Jevgenij Klimov, ki je z odličnim finalnim skokom za štiri desetinke točke ugnal Timija Zajca. Tretje mesto je osvojil Tilen Bartol, a je bil naknadno diskvalificiran zaradi neprimernega dresa, tako da se je na najnižjo stopničko povzpel Nemec Pius Paschke.

Slovenski skakalci so znova prikazali dobre predstave. Brez točk so ostali le Domen Prevc, Jaka Hvala in Lovro Kos, ki sta dobila priložnost namesto Ernesta Prišliča in Tjaša Grilca.

V prvi seriji je odlično skočil Zajc, ki je imel 7,1 točke prednosti pred Klimovom. Med "top 10" so bili še številni Slovenci: Bartol na tretjem, Cene Prevc na sedmem, Žiga Jelar na devetem in Anže Lanišek na desetem mestu. Najdaljšo daljavo v prvi seriji je postavil Anže Semenič (114,5 m), ki pa je brez doskoka v telemark zasedel 12. mesto, tik za njim sta bila Peter Prevc in Rok Justin.

V finalni seriji, ki se je nekajkrat prekinila zaradi neenakovrednih vetrovnih razmer, je Peter Prevc s 115 metri in 235,7 točkami napredoval na končno sedmo mesto. Boj za zmago je napovedal Bartol s 105,5 metri in 244,4 točkami, a zadnja tekmovalca sta bila še boljša. Predvsem Klimov, ki je s skokom sezone - dolgim 116 m in 258,4 točkami - vrgel rokavico Zajcu. Štajerski skakalec je odgovoril s 105,5 m in 258,0 točkami, kar je bilo premalo za drugo letošnjo zmago v Kranju.

"O skokih ne bi govoril veliko, sem v zelo dobri formi. Danes je bila zmaga ukradena, Klimov je enostavno imel toliko boljše razmere, da je moral zmagati. Razmere so mi ukradle zmago, s tem pa se je potrebno sprijazniti. Petkovo tekmo bi ocenil z oceno devet, danes pa bi dal po drugi seriji in slabših razmerah oceno štiri," je bil po tekmi malce razočaran Zajc.

Celinski pokal se bo naslednji teden nadaljeval v kazahstanskem Šučinsku.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike