Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
1 18.06.2019 08:58:45

UAU! Kranjec nazaj v SKAKALNI REPREZENTANCI! Ne boste pa verjeli, kakšna bo njegova vloga!

Jurij Kodrun
Robert Kranjec bo v prihodnji sezoni znova del reprezentance v smučarskih skokih in poletih.

Tako poroča TV Slovenija, za katero je Robert Kranjec, eden najboljših slovenskih skakalcev in predvsem letalcev potrdil, da se vrača kot izdelovalec dresov. 

"Na pobudo smučarske zveze in trenerjev sem se odločil, da bom pomagal A-ekipi in skrbel, da vsakemu posamezniku prilagodim dres in kroj, da mu to služi na skakalnici," je sprva povedal za TV Slovenija.

Nasledil bo nekdanjega izdelovalca dresov Freda Zoza, ki je zapustil reprezentanco (veliko je bilo tudi težav z njegovim delom) in odšel na Finsko.

Kranjec je rekorder po številu poletov prek 200-metrske znamke, v karieri pa je postal svetovni prvak v poletih, dvakrat osvojil kristalni globus v poletih ter se podpisal pod 7 zmag v svetovnem pokalu ter še osem na ekipnih tekmah. Osvojil je tudi olimpijsko kolajno v Salt Lake Cityju ter kolajno na svetovnem prvenstvu v Oslu, obe bronasti na ekipni preizkušnji. 

Po končani karieri letos v Planici je dejal, da se želi umakniti iz skokov, zdaj pa je obrnil ploščo in se vrača, da bo pomagal svojim nekdanjim sotekmovalcem v reprezentanci.

"Skozi kariero sem vedno sam zase poskusil razvijati kroj ali kombinezon, da bi mi pristajal, da bom lahko daleč letel, in na podlagi tega, teh mojih izkušenj, bom zdaj poskusil to prenesti na vse fante," je še za javno televizijo povedal 37-letni Kranjec. 

Članki iz rubrike