ženska Dobra karma

Blagor njej! Zakaj že? Saj na svetu ne obstojamo ...

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

jansa tonin FB Reporter.si

Matej Tonin se bo uklonil Janezu Janši in ne bo ...

Sezona oddajanja napovedi za odmero davkov Svet24.si

Afera na občini Šmarješke Toplice, nekdanja ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka prvič postala mamica

klara-perko Njena.si

Sanjski moški: Klara se je v šovu slekla do ...

STA
STA
0 06.06.2019 16:27:03

Ilka Štuhec izbrala vse člane ekipe za sezono 2019/20

Grega Wernig
Smukaška kraljica Ilka Štuhec je sestavila celoten mozaik sodelavcev za novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Za ponedeljek je namreč v Ljubljani sklicana novinarska konferenca, na kateri bodo predstavljeni vsi člani ekipe Ilke Štuhec za sezono 2019/20.

Sezona se je končala v slogu kitajske kulinarike, s sladko-kislo juho. Na Švedskem je vrnitev v karavano kronala z novim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v kraljevski disciplini, a je zlato vrnitev že na prvi tekmi svetovnega pokala po prvenstvu sklenila z novo poškodbo, tokrat levega kolena.

Po formalnem koncu sezone, ko je zaradi poškodbe izpustila sklepne boje za še drugi smukaški kristalni globus, je Štuhčeva zamenjala ključna člena svoje majhne ekipe, ki sta sodelovala pri vseh njenih največjih uspehih v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih v Sankt Moritzu in v Areju.

Sporazumno se je razšla s trenerjem Grego Koštomajem, ki je nove izzive našel pri slovenski moški smukaški ekipi, ter kineziologinjo Anjo Šešum, ki bo poslej skrbela za pripravo avstrijskih smukačic, torej neposrednih tekmic Štuhčeve.

Štuhčeva je formalno le dobra dva meseca delovala brez vseh članov ekipe. V času po poškodbi jo je na noge znova spravila fizioterapevtka Darja Kramberger - Piki, ki z Ilko že dolgo sodeluje in je Mariborčanko vrnila nazaj na smuči po vsaki njeni poškodbi.

Maja je že predstavila dva nova člana ekipe, ki bosta poslej skrbela za kondicijsko pripravljenost slovenske smukaške kraljice. To sta Janez Gril in fizioterapevt David Kukovec.


Še vedno pa je bilo neznanka ime novega odgovornega trenerja. Na nedavnem Večeru šampionov, na katerem je Smučarska zveza Slovenije podelila nagrade slovenskim športnicam in športnikov za dosežke minule zime, med prejemniki kipca Bloškega smučanja je bila tudi Mariborčanka, je bila Štuhčeva na to temo še nekoliko skrivnostna. "Ko se bomo dokončno vse dogovorili, bo znano vse, a časovno težko rečem, kdaj bo to." In hudomušno dodala, da bo "njegovo ime znano pred zimo".

Očitno je lastnica devetih zmag v svetovnem pokalu in dveh naslovov svetovne prvakinje pohitela in ekipo sestavila še pred odhodom na morje. V gradivu, ki ga je na svoji seji obravnaval zbor panoge za alpsko smučanje, sta bila pri alineji "strokovno vodstvo ekipe" prazna okvirčka le pri odgovornem trenerju in pomočniku trenerja.

Pri delu ekipe bo še naprej delovala mama Darja Črnko, kot trenerka in vodja. Servis smuči bo še naprej opravljal Aleš Sopotnik, ki se je izkazal s super hitrimi "raketami", s katerimi je v Areju osvojila naslov smukaške prvakinje.

Pri vrnitvi na pota stare slave pa ji bodo pomagali tudi zunanji sodelavci Sandi Šajn in Aljaž Vugrinec na področju akrobatike, psihologinja Tanja Kajtna in terapevt akupunkturne masaže Rado Ribič.

Po uspešno končani rehabilitaciji po poškodbi kolena in operaciji je bila najuspešnejša slovenska smukačica že maja znova v pogonu. Tako je v Italiji stiskala pesti za slovenskega junaka dirke po Italiji Primoža Rogliča, ki ga je kot gostja Bahrain-Meride bodrila na startu in cilju 19. etape od Trevisa do San Martina di Castrozze. Obula si je tudi plesne čevlje ter znova obudila plesne korake, ki so jo krasili že kot udeleženko šova Zvezde plešejo.

Po poletni kondiciji in treningu vzdržljivosti ima Štuhčeva od avgusta do oktobra v programu 42 dni snežnega treninga v Južni Ameriki.

Članki iz rubrike