zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

su
su
3 07.05.2019 07:37:29

Na to smo čakali: oglasil se je ON, mož, ki je 'skoraj UNIČIL kariero Tini MAZE'! "O njenem zapisu bom povedal ..."

Tina Maze
Grega Wernig
Zapis Tine Maze na twitterju je bil glavna tema tudi odbora panoge za alpsko smučanje.

Na njem je bolj ali manj postalo uradno, da se v slovensko žensko smučanje vrača Janez Slivnik, ki je že deloval v slovenskem smučanju in bo v skladu s predlogom novi glavni trener ženske reprezentance A za svetovni pokal. Slivnik je bil v slovenskem smučanju že pred 13 leti. Takrat kot trener ekipe, v kateri sta bili tudi šampionka Tina Maze, pred njeno samostojno potjo z Andreo Massijem, ter zdajšnja sodelavka SZS za odnose z javnostmi Špela Pretnar. Osem let je nato sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon. Po izteku pogodbe z Avstrijci, ki so mu ponudili, da bi treniral njihovo moško ekipo za evropski pokal, se je raje odločil za vrnitev v domovino. Že pred petimi leti se je želel vrniti v domovino, a takrat, kot je dejal, pogoji za vrnitev še niso bili pravi.

janez slivnik mm
Martin Metelko

Najbolj vroče vprašanje, ki je ob vrnitvi pričakalo Slivnika je prav gotovo zapis Tine Maze, ko se je v javnosti prvič pojavila novica, da se njen nekdanji trener vrača v slovensko smučanje. "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni so on in še nekaj drugih strokovnjakov skoraj uničili kariero," je takrat zapisala Tina Maze in dvignila ogromno prahu tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Kaj pa na zelo ostre besede pravi njen nekdanji trener? "Takšnih stvari ne komentiram. Nima smisla. Preskočimo to temo.Tina je največji talent, kar jih je imelo slovensko alpsko smučanje. Tudi v tujini ni prav veliko takšnih. Klobuk dol pred njenimi dosežki. Morda sem prispeval delček znanja v ta mozaik. Kar ji je pa nato uspelo z Andreo Massijem ... Lepše zgodbe si ne predstavljam. Vsak je nekaj dodal, a smučala je ona. Upam le, da bomo imeli še kdaj takšno smučarko," je na včerajšnji tiskovni konferenci komentiral Slivnik, ki kljub hudim obtožbam ni želel javno obračunavati s slovensko šampionko. 

Članki iz rubrike