Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 08.04.2019 21:16:20

So si na smučarski zvezi zaradi tvita TINE MAZE premislili? Inavguracija Slivnika je ...

Tina Maze
Reuters
Smučarska zveza Slovenije je tik pred zdajci za nedoločen čas odpovedala za torek napovedano novinarsko konferenco, na kateri naj bi odgovorili na ugibanja, povezana s spremembami v trenerski sestavi smučarskih reprezentanc ter morebitnim prihodom Janeza Slivnika kot novega trenerja ženske smučarske reprezentance.

Pri Smučarski zvezi Slovenije so v petek za ta torek sklicali novinarsko konferenco, na kateri naj bi, kot so navedli, "predstavili in pojasnili menjave ter okrepitve alpskih smučarskih reprezentanc". A večer pred napovedanim dogodkom so druženje s sedmo silo odpovedali, in to za nedoločen čas.

"Smučarska sezona 2018/19 se je pred kratkim končala z državnim prvenstvom na Krvavcu. V tem trenutku smo na SZS, tako kot vsako leto, usmerjeni v analizo pretekle sezone in v pripravo ekip za sezono, ki prihaja. V zadnjem času je prišlo v medijih do veliko različnih interpretacij trenutnih pogovorov s trenerji in tekmovalci, zato smo vam želeli na novinarskem srečanju predstaviti usmeritve za novo smučarsko sezono. Žal v tem času, zaradi objektivnih razlogov nismo uspeli sestaviti ekip do te mere, da bi jih objavili pred dokončno potrditvijo Alpskega odbora in zbora. Prav zato moramo naše dogovorjeno srečanje prestaviti za nedoločen čas," je v izjavi za javnost sporočila zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri SZS Špela Pretnar.

"Naj omenim še dejstvo, da trenutne pogodbe aktualnih trenerjev trajajo do konca meseca aprila in vsi tekmovalci so s svojimi trenerji na treningih, ki jih omogoča ta letni čas. V mesecu aprilu bo predloge za spremembe obravnaval in potrdil Strokovni svet, nato pa jih bomo poslali na odobritev na Alpski odbor. Predvidevamo, da bodo vse aktivnosti končane pred 1. majem," je zapisala Pretnarjeva ter izjavo sklenila s prošnjo: "Vljudno vas prosimo za razumevanje z željo, da boste razumeli kakšen trud vlagamo v najboljše možne rešitve in s tem omogočili tudi to, da nas bodo junaki zime razveseljevali tudi v sezoni, ki prihaja."


Slovenski mediji so se v minulem tednu ukvarjali predvsem z ugibanji o trenerski prenovi slovenske ženske reprezentance, ki je z izjemo Ilke Štuhec, ki trenira ločeno od ženske reprezentance, in Mete Hrovat sezono končala pod pričakovanji. Na tnalu se je znašel odgovorni trener ženske ekipe Denis Šteharnik, ki naj bi ga zamenjal Janez Slivnik, nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze, preden je z Andreo Massijem krenila na samostojno pot.

Ugibanja o Slivnikovem prihodu so se še okrepila, potem ko je Jeseničan sredi minule tedna zapustil mesto trenerja v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon.

A morebiten Slivnikov prihod na čelo ženske ekipe za svetovni pokal, v kateri so poleg Mete Hrovat še Ana Bucik, Maruša Ferk in poškodovani oziroma rekonvalescentki Ana Drev in Tina Robnik, ni bil pri vseh pričakan z navdušenjem.

Kar nekaj prahu je v nedeljo dvignil kratek tvit najuspešnejše slovenske alpske smučarke Tina Maze, ki je presenetila z odklonilnim stališčem do vrnitve omenjenega trenerja, pod taktirko katerega se je prebila med najboljše veleslalomistke svetovnega pokala. "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni so on in še nekaj drugih strokovnjakov skoraj uničili kariero," je svojim sledilcem prek Twitterja sporočila Mazejeva.

Značke: alpsko smučanje, sta

Članki iz rubrike