Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
4 25.03.2019 13:31:37

GANLJIVO! 'Odpuščena' člana ekipe Ilke Štuhec spregovorila: V tem trenutku ...

Ilka Štuhec in trener Gregor Koštomaj.
Martin Metelko
Potem ko je Ilka Štuhec danes na novinarski konferenci v Mariboru presenetila, da je na svojo željo končala sodelovanje s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum, sta svoja odziva STA sporočila še dosedanja člana ekipe. Prekinitev sodelovanja je bila sporazumna, oba pa sta hvaležna, da sta lahko bila del Ilkine ekipe in uspehov.

"Najprej bi se želel Darji in Ilki zahvaliti za izkazano zaupanje pred štirimi leti, ko sta me povabili v svoj samostojni projekt. Vsi smo se vrgli vanj več kot stoodstotno in rezultate oziroma zgodbo poznate vsi. Za vse nas so bili to trenutki in čustva, ki bodo ostala za vedno. Nekaj, kar imamo resnično le mi, vpeti v to zgodbo. In v tem trenutku najlepša hvala obema. Ilka, tebi, izredni šampionki in neumorni borki, ter tebi, Darja, motorju ekipe in vizionarki," se je odzval Ilkin trener Koštomaj, ki je bil v ozadju vseh največjih uspehov Štuhčeve.

"A kot vse v življenju ima tudi ta zgodba nekakšen konec. Vsaj kar se tiče našega sodelovanja. Verjamem, da bomo, od sedaj vsak po svoje, ponovno lovili nove izzive in športne cilje ter našli poti do njih. Še enkrat iskrena hvala tudi vsem ostalim sodelavcem in vpletenim, ki so pomagali in prispevali pomemben delež v tej naši zgodbi," je sklenil Koštomaj.

Anja Šešum je veljala za tesno zaupnico v ekipi Štuhčeve, konec sodelovanja pa je označila za sporazumnega: "Zelo sem hvaležna in štejem si v čast, da sem bila del Ilkine ekipe. Veliko sem se naučila in ponosna sem na svoje delo, tako pri kondicijski pripravi kot pri rehabilitaciji, da se je bila Ilka po poškodbi zmožna vrniti na najvišja mesta."


"Po štirih letih je prišel čas za sporazumen razhod in nove izzive. Ilki in ekipi želim veliko uspehov v prihajajočih sezonah, prepričana sem, da jih bo še veliko, ker je velika športnica," je povedala Šešumova, ki je tako kot Koštomaj spremljala oba največja uspeha, ko je Štuhčeva leta 2017 v St. Moritzu prvič postala svetovna prvakinja v smuku in po vrnitvi po poškodbi letos februarja na SP v Areju osvojila še drugi naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Štuhčeva je s petimi zmagami v smuku na tekmah za svetovni pokal najuspešnejša slovenska alpska smučarka tako med ženskami kot med moškimi. V najuspešnejši sezoni 2016/17 je osvojila svojih prvih sedem zmag v svetovnem pokalu ter skupno zbrala trinajst uvrstitev na zmagovalni oder. Sezono pa končala z malima globusoma v smuku in kombinaciji.

Sezono 2017/18 je izpustila zaradi poškodbe kolena. Po vrnitvi v karavano pa je znova zelo hitro bila že spet na odru za zmagovalke. Pred SP v Areju je tako še štirikrat stopila na stopničke, od tega dvakrat zmagala na obeh tekmah v Val Gardeni. Skupno ima v svetovnem pokalu 17 uvrstitev na stopničke, od tega devet zmag.

Po SP je pri padcu na smuku v Crans Montani pri padcu utrpela novo poškodbo kolena, zaradi katere je predčasno končala sezono. To je sklenila s četrtim mestom v smukaškem seštevku svetovnega pokala, z 11. mestom v superveleslalomskem seštevku in z desetim mestom v skupnem seštevku, kot najboljša Slovenka s 507 osvojenimi točkami.

Članki iz rubrike