900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 24.03.2019 10:41:40

KAKŠEN POLET JAPONCA: Rekord Planice, skoraj je padla tudi SVETOVNA ZNAMKA!

Jurij Kodrun
Dolina pod Poncami je danes še zadnjič to zimo skakalno obarvana, saj je na sporedu zadnja tekma 40. sezone svetovnega pokala.

Na njej nastopa 30 najboljših v skupnem seštevku svetovnega pokala, med temi pa je tudi pet Slovencev. V najboljšem položaju je Domen Prevc, ki je po prvi seriji na 2. mestu (239,5 m), na 6. mestu je Timi Zajc (231,5 m), Anže Semenič je 10. (241 m), 18. je Peter Prevc (221,5 m), iz 27. mesta pa bo napadal Anže Lanišek (195 m).


Po prvi seriji sicer najbolje kaže Japoncu Rjojuju Kobajašiju, ki je pristal pri 252. metrih in ima več kot 12 točk prednosti pred drugouvrščenim Prevcem. Japonec je za pol metra izboljšal tudi rekord Planice, do izenačenja svetovnega rekorda pa mu je zmanjkalo 1,5 metra.

Za konec sezone ostaja le še ena neznanka, kdo bo najboljši v točkovanju poletov in bo domov odnesel mali kristalni globus. Velikega za najboljšega v sezoni si je že pred časom prislužil Kobajaši, ki je osvojil tudi novoletno turnejo in turnejo raw air. Zdaj ima lepe možnosti, da v žep pospravi tudi mali globus, saj njegov najbližji zasledovalec Markus Eisenbichler po prvi seriji zaseda šele četrto mesto.

Članki iz rubrike