požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 23.03.2019 20:01:59

Boe do rekordne 15. zmage v sezoni, Slovenca solidna

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je v domačem Oslu po petkovem sprintu dobil tudi današnje zasledovanje za svetovni pokal in dosegel rekordno 15. zmago na 24 tekmah v sezoni. Pred tem je bil s 14 zmagami v eni sezoni rekorder Francoz Martin Fourcade.

Mlajši od bratov Boe je vodil od starta do cilja, si po naskoku iz sprinta lahko privoščil celo tri kazenske kroge, a vseeno slavil prepričljivo zmago. Zadnje metre je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala pretekel sproščeno z norveško zastavo, vseeno pa za 13 sekund ugnal brata Tarjeija.

Tretje mesto je osvojil 32-letni Nemec Arnd Peiffer, ki je v zadnjem krogu prehitel, deset let mlajšega Avstrijca Felixa Leitnerja in slednjemu preprečil, da se prvič v karieri povzpne na stopničke.



Zelo solidno sta se predstavila tudi oba Slovenca. Jakov Fak je s 23. napredoval na 19. mesto, Klemen Bauer pa s 35. na 22. Vmes je kazalo še bolje. Bauer je po obeh streljanjih leže z ničlo napredoval na 14. mesto. Fak je nato popravil en zgrešen strel na tretjem postanku in bil celo 13., Bauer 15. Na koncu sta oba Slovenca grešila, ostala brez boja za deseterico in pokvarila svoj dosežek.

Svetovni pokal 2018/19 se bo končal v nedeljo s tekmama v skupinskem startu.

Članki iz rubrike