Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.03.2019 17:20:24

Kuzmina suvereno, Pojetova v finišu izgubila točke svetovnega pokala

Reuters
Slovakinja Anastasija Kuzmina je zmagovalka ženske biatlonske zasledovalne tekme za svetovni pokal v Oslu na Norveškem. Na 10-kilometrski tekmi je brez strelske napake za kar 1:48 minute premagala Nemko Denise Herrmann, ki je morala v kazenski krog dvakrat in za več kot dve minuti Švedinjo Hannah Oeberg, ki je bila nenatančna enkrat.

Kuzmina se je z drugo zaporedno zmago v Oslu prebila na tretje mesto v svetovnem pokalu. Italijanka Daniela Wierer je 11. mestu iz sprinta dodala 12. v zasledovanju in ima v skupnem seštevku svetovnega pokala zdaj 42 točk prednosti pred rojakinjo Liso Vittozzi. Tudi Kuzmina, ki za Wiererjevo zaostaja 50 točk, ima še teoretične možnosti za skupno zmago. Skupna zmagovalka bo znana po nedeljski tekmi s skupinskim startom.


Edina Slovenka Urška Poje je bila vse do končnice v igri, da drugič letos osvoji točke. Potem, ko so se ji v četrtek izmuznile za dve sekundi na 41. mestu, se je zgodba danes ponovila. Pojetova je bila odlična na strelišču in po dveh krogih napredovala na 33. mesto, kasneje je morala v kazenski krog, z novo ničlo pa se je vnovič prebila na 33. mesto. Spet pa je bila zanjo usodna smučina, saj je do cilja izgubila osem mest, na vnovič 41. mestu pa ji je do točk zmanjkalo pet sekund.

Danes bo na sporedu še moška tekma z Jakovom Fakom in Klemenom Bauerjem.

Članki iz rubrike