testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 17.03.2019 10:36:26

Shiffrinova vodi po prvi vožnji, na vidiku velika senzacija

Jurij Kodrun
Američanka Mikaela Shiffrin je vpisala najhitrejši čas prve vožnje zadnjega ženskega veleslaloma sezone svetovnega pokala v Soldeuu. Nemka Viktoria Rebensburg na drugem mestu zaostaja 59 stotink sekunde, na tretjem mestu je presenetljivo Novozelandka Alice Robinson (+0,84), mladinska svetovna prvakinja v disciplini. Meta Hrovat je 11. (+2,28).

Shiffrinovi le velika napaka v finalni vožnji, ki se bo začela ob 12.15, lahko prepreči, da bi osvojila mali veleslalomski globus, ko ima kar 97 točk zaloge pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

Vlhova je trenutno na četrtem mestu (+0,97). Da bi Shiffrinova zapravila globus, na zadnji ženski tekmi sezone svetovnega pokala ne bi smela osvojiti niti točke, Vlhova pa bi morala zmagati.

Edina Slovenka na startu Hrovatova je startala kot deveta, čeprav je imela startno številko deset.

Pred Hrovatovo je bila na startu Švedinja Frida Hansdotter, ki pa je nastopila po prvi petnajsterici. Po progi se je zapeljala oblečena v švedsko kmečko nošo, v roki pa je namesto palice držala košaro s švedskimi dobrotami, ki jih je delila ob progi in v ciljni areni med trenerje in gledalce. Hansdotterjeva, ki je lani v Pyeongchangu osvojila olimpijsko zlato kolajno v slalomu, je namreč nastopila na svoji zadnji tekmi v karieri.



Triintridesetletnica je v svetovnem pokalu zbrala kar 38 uvrstitev na oder za zmagovalke, od tega je bilo 18 drugih mest, zaradi česar je bila znana tudi kot kraljica drugih mest.

Niz drugih mest je prekinila na slalomu v Kranjski Gori, nadomestni lokaciji za odpadlo mariborsko preizkušnjo, kjer je zmagala na 50. Zlati lisici leta 2014. Na individualnih slalomskih preizkušnjah je štirikrat zmagala, po Kranjski Gori je slavila še dvakrat v Flachauu in Lienzu. Ima pa tudi dve ekipni zmagi.

S svetovnih prvenstev ima štiri kolajne, slalomsko srebro ter tri brona, dva slalomska in ekipnega, manjka ji le zlato. Letos na SP v domačem Areju ni posegla po stopničkah. V svetovnem pokalu je debitirala leta 2004 v Söldnu.

Leta 2016 je osvojila mali kristalni globus v slalomskem seštevku sezone svetovnega pokala 2015/16.

Članki iz rubrike