Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.03.2019 14:26:27

Na finalu sezone ekipno tekmo dobili Švicarji

Reuters
Na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanje je bila danes izpeljana ekipna tekma, na kateri je nastopilo devet reprezentanc, Slovenije ni bilo na startu. Zmagala je Švica pred Norveško, tretje mesto je zasedla Nemčija, četrto pa Kanada.

Švicarji, ki so osvojili tudi zlato odličje na moštveni tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu, so do zmage prišli v postavi Aline Danioth, Wendy Holdener, Ramon Zenhäusern in Daniel Yule. Za Norveško so tekmovali Mina Fuerst Holtmann, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss-Solevaag in Leif Kristian Nestvold Haugen. Izid v zmagah v finalu je bil 2:2, Švica je zmagala po zaslugi hitrejšega seštevka časov, dvoboj sta dobila Holdenerjeva in Yule, Norveški pa sta točki pridobila Stjernesundova in Nestvold Haugen.

Obračun za tretje mesto so v postavi Christina Geiger, Lena Dürr, Fabian Himmelsbach in Anton Tremmel s 3:2 dobili Nemci. Kanadčani so vozili v postavi Laurence St-Germain, Erin Mielzynski, Trevor Philp, Benjamin Thomsen. Nemška smučarja sta zmagala, Mielzynskijeva in Geigerjeva pa sta v prvi vožnji imeli enak čas in tako obe prispevali točko za svoje moštvo.

Polfinalni obračun med Kanado in Norveško so dobili Skandinavci s 3:1 v zmagah. Drugi polfinale med Nemčijo in Švico pa je z enakim izidom pripadel Švici.


V prvem četrtfinalu, ki bi se moral začeti ob 12.00, a je bil start zaradi tehničnih težav prestavljen za deset minut, so Kanadčani presenetili Avstrijce (Katharina Truppe, Katharina Huber, Marc Digruber, Michael Matt) in dobili vse štiri dvoboje. Vse štiri dvoboje so dobili tudi Nemci, ki so se v četrtfinalu merili z Italijani (Marta Bassino, Irene Curtoni, Manfred Moelgg, Alex Vinatzer).

Norvežani in Švicarji so se v polfinalu uvrstili po času, prvi so premagali Francoze (Tessa Worley, Coralie Frasse Sombet, Julien Lizeroux, Clement Noel), drugi pa Švede (Anna Swenn Larsson, Frida Hansdotter, Mattias Hargin in Andre Myhrer).

Kanadska in andorska reprezentanca sta se edini merili v osmini finala, dvoboj so s 3:1 dobili Kanadčani.

Do konca svetovnega pokala v alpskem smučanju so na sporedu le še tekme v tehničnih disciplinah.

Članki iz rubrike