Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.03.2019 19:26:06

Mastnak: Veliki cilj sem izpolnil

Arsen Perić
Slovenski deskar Tim Mastnak je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Mali kristalni globus si je priboril z današnjim četrtfinalom na tekmi v švicarskem Scuolu.

Po šestem mestu v kvalifikacijah je Mastnak v osmini finala ugnal Italijana Mirka Felicettija, v četrtfinalu pa ga je premagal Švicar Dario Caviezel. Mastnak je na koncu osvojil šesto mesto.

Žan Košir je tekmo končal v kvalifikacijah na 22. mestu, Glorija Kotnik pa je bila v kvalifikacijah na nehvaležnem 17. mestu, mesto od osmine finala.

Mastnak je že po kvalifikacijah v tekme v Scuolu, kjer se je lani veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu, vedel, da za zmago v skupnem seštevku veleslaloma v izločilnih bojih potrebuje le eno zmago, saj se njegov konkurent v boju za skupni seštevek, Avstrijec Prommegger ni uvrstil v izločilne boje. Mastnak je v osmini finala na rdeči progi za 24 stotink sekunde premagal Italijana Mirka Felicettija in slavje se je lahko začelo, čeprav ga je še čakal boj v četrtfinalu.

Mastnak je nato v četrtfinalu moral priznati premoč Švicarju Dariu Caviezelu, to pa je zadoščalo za končno šesto mesto, vseeno pa je bilo dovolj za osvojitev malega kristalnega globusa. V skupnem seštevku bo Celjan na zadnjem paralelnem slalomu v Winterbergu branil tretje mesto.

"To je bila povsem drugačna tekma, kot so bile prejšnje. Čeprav zadnjih 14 dni nisem gledal seštevke v svetovnem pokalu in prav nič računal, so me na vsakem koraku opozarjali, da imam veliko možnosti za mali kristalni globus. Zato sem čutil nekaj pritiska, čeprav je bila moja glavna naloga, da se zberem in osredotočim na svoje vožnje. Menim, da mi je to dobro uspelo, zelo sem zadovoljen s svojimi predstavami. Prva kvalifikacijska mi je odlično uspela, v drugi je bilo nekaj napak. Na žalost je bila ena proga spet hitrejša od druge, na tekmi je bilo težko izboljšati rezultat iz kvalifikacij, to dokazujejo tudi končni izidi."



"Caviezlu sem se močno približal, zaostal le za 14 stotink, več nisem mogel. Postavitev mi tokrat ni šla na roko, Švicarji so vratca postavili direktno, a tudi šesto mesto je lep rezultat, še posebno zato, ker mi je prineslo mali kristalni globus. S tem sem izpolnil veliki cilj sezone, to da si najboljši v seštevku sezone mi pomeni več kot pa posamezen rezultat na svetovnem prvenstvu, kjer je le ena tekma v posamezni disciplini," je dejal svetovni podprvak.

"Scuol se mi bo za večno vtisnil v moje srce. Lani sem tu zmagal, letos si zagotovil moj prvi globus. Verjamem, da ne zadnjega. Iz sezone v sezono napredujem, verjamem da lahko v prihodnosti osvojim veliki kristalni globus. Letos težko, za zdaj nisem še nič gledal, kje sem v skupnem seštevku. Tudi pred zadnjo tekmo v Winterbergu ne bom nič računal. Želel si bom le, da izboljšam svoje slalomske predstave, ki do zdaj niso bile najboljše, nato pa bomo videli, kam me bo to uvrstilo," se pred zadnjo tekmo s skupnim seštevkom svetovnega pokala ne obremenjuje Mastnak, ki bo še kakšen dan ostal v Švici, predvsem zaradi tega, ker ga je spet prišlo spodbujati veliko navijačev, oddolžil pa se jim bo s kakšno pijačo, da proslavi velik uspeh.

Nato pa se bo vrnil v domovino, kjer ga konec naslednjega tedna čakajo nastopi na Rogli, kjer bosta tekmi za evropski pokal in državno prvenstvo. Hkrati pa se bo tudi pripravljal za zadnjo tekmo, ki bo čez 14 dni v Nemčiji: "Čeprav je praktično že konec sezone, želim ujeti tudi slalomski ritem."

Caviezel, krvnik našega tekmovalca, je prišel vse do dvobojev v malem finalu, kjer je tudi premagal Rusa Dimitrija Sasembajeva in zasedel končno četrto mesto. Veliki finale je bil povsem ruski, Andrej Soboljev je v njem premagal dvakratnega svetovnega prvaka Dimitrija Loginova.

Med najboljšimi petimi moškimi so bili kar štirje Rusi, za popolno rusko zmagoslavje je poskrbela Natalija Bikova, ki je v finalu ugnala češko zvezdnico Ester Ledecka.

Članki iz rubrike