Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 09.03.2019 06:57:33

Vse poti vodijo v Kranjsko Goro: KRANJEC je bil takrat star šest let

Reuters
Žan Kranjec na domači vrhunec zime v Kranjski Gori prihaja z odlično popotnico kot član elitne veleslalomske sedmerice in prvič kot zmagovalec tekme svetovnega pokala. Tudi v Kranjski Gori želi narediti korak naprej ter pred domačimi navijači, za katere upa, da bodo njega in Štefana Hadalina prišli spodbujat v velikem številu, okusiti slast zmage.

Dvajset let je minilo od zadnje slovenske zmage na Vitrancu, ko je na slalomu leta 1999 slavil Jure Košir. Takrat je bil Kranjec, letnik 1992, star šest let.

Kranjska Gora je na sporedu tik pred zaključkom sezone v Andori, tako da že pozna utrujenost, a je motivacija še vedno na zelo visoki ravni.

Prva vožnja se bo začela ob 9.30, druga vožnja bo na sporedu ob 12.30.


Najboljši slovenski veleslalomist Kranjec bo prve domače stopničke napadal s startno številko 2. Štefan Hadalin je dobil številko 42, tretji slovenski predstavnik Borut Božič pa bo startal kot 74.

Zmagovalec lanskega 57. Pokala Vitranc Avstrijec Marcel Hirshcher je dobil tako veleslalomsko kot slalomsko tekmo. Hirscher je adut za vitranški dvojček tudi letos, prav v Kranjski Gori lahko že pred finalom sezone v Andori potrdi tudi svoj osmi veliki kristalni globus za dobljeni seštevek sezone. Mala, veleslalomskega in slalomskega, ima že potrjena.

V Kranjski Gori so vsi nosilci kolajn s svetovnega prvenstva v Areju, tudi novi veleslalomski svetovni prvak Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je na Švedskem premagal Hirscherja.

Kranjec je lanski vitranški veleslalom končal na petem mestu, pred letošnjim 58. tekmovanjem za Pokal Vitranc pa je bil po zmagi v Saalbachu trikrat peti (Adelboden, Are, Bansko).

Članki iz rubrike