Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.03.2019 21:07:24

Kranjec bo prve domače stopničke napadal s startno številko 2

Reuters
Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec bo prve domače stopničke napadal s startno številko 2. To številko je dobil na žrebu startnih številk, ki so ga opravili na nocojšnjem sestanku vodij ekip v Hotelu Kompas v Kranjski Gori. Štefan Hadalin je dobil številko 42, tretji slovenski predstavnik Borut Božič pa bo startal kot 74.

Kranjskogorski organizatorji Pokala Vitranc, v že 58. izvedbi, so se znova izkazali ter kljubovali zimskim športom nič kaj prijaznemu vremenu. Kot je na sestanku pojasnil vodja tekmovanja Aleš Vidic, je bilo ključno, da so že januarja, ko so bili najbolj mrzli dnevi in noči, naredili dovolj debelo podlago utrjenega snega, ki je bila kos tudi skorajda poletnim temperaturam, ki so jim priča v zadnjih dneh.

Zdaj bo sledilo še finalno polivanje tekmovalne proge z vodo in posipavanje soli. Ker bo Kranjska Gora v prihodnjih štirih dneh gostila štiri tekme, veleslalom in slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev, v soboto in nedeljo, ter finale evropskega pokala v tehničnih disciplinah, v ponedeljek in torek, so odpovedali današnji preizkus proge, tako imenovani hang trening.

Vodje ekip so posebna navodila dobili tudi glede gibanja in zadrževanja na progi, da bi se omejilo dodatno uničevanje proge, saj kljub utrjeni podlagi toplo vreme vseeno tali sneg.

Organizatorje je pohvalil Markus Waldner, vodja tekmovanj pri Mednarodni smučarski zvezi Fis, za opravljeno delo in pravilne odločitve. "Tekmovalna proga je v zelo dobrem stanju in vse je pod nadzorom," je dejal.


Številko 1 je dobil Francoz Alexis Pinturault. Številko tri bo nosil Švicar Loic Meillard, številko štiri Šved Matts Olsson, številko pet Avstrijec Marcel Hirscher, številko šest Francoz Thomas Fanara, elitno sedmerico bo zaokrožil Norvežan Henrik Kristoffersen.

Prva vožnja se bo začela ob 9.30, druga ob 12.30. Za postavitev na prvi progi bo poskrbel Francoz Kevin Page, za postavitev na drugi pa Italijan Devid Salvadori.

V Kranjski Gori se bodo merili vsi nosilci kolajn s februarskega svetovnega prvenstva v Areju, zlati Kristoffersen, srebrni Hirscher in bronasti Pinturault. Hirscher, ki je lani dobil tako veleslalom kot slalom za Pokal Vitranc, lahko že v Kranjski Gori potrdi osmi veliki kristalni globus za seštevek sezone.

Do konca je šest tekem, Hirscher pa ima pred drugouvrščenim Pinturaultom 490 točk prednosti. Kranjec je kot najboljši Slovenec lanski vitranški veleslalom končal na petem mestu.

Zadnjo slovensko vitranško zmago je pred 20 leti osvojil Jure Košir, ki je leta 1999 slavil v veleslalomu, pod zadnje slovenske vitranške stopničke pa se je podpisal Uroš Pavlovčič leta 2001 s tretjim mestom na veleslalomu.

Članki iz rubrike