Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.03.2019 18:09:14

Nova biatlonska ničla v Östersundu, zmaga na Slovaško

Profimedia
Prireditelji biatlonskega svetovnega prvenstva v Östersundu na Švedskem so razdelili prvi posamični komplet kolajn. V sprintu je zmagala Slovakinja Anastazija Kuzmina, srebro je z 9,7 sekunde zaostanka osvojila Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, bron pa rahlo obolela Nemka Laura Dahlmeier, ki je zaostala 12,6 sekunde.

Kuzmina, ki se je jeseni spogledovala celo s koncem kariere, je pri 34 letih po treh olimpijskih zlatih medaljah osvojila še prvi naslov svetovne prvakinje. Tekmici je ugnala v zadnjem krogu, saj je morala nadomestiti zgrešen strel oziroma kazenski krog. A zadovoljni sta lahko tudi Norvežanka in Nemka. Tandrevoldova je v ostrem boju sicer izgubila zlato v končnici, a pri 22 letih osvojila prvo odličje na SP in lepo izhodišče za nedeljsko zasledovanje.

Do kolajne se je prebila tudi 25-letna Dahlmeierjeva, dvakratna olimpijska prvakinja, ki je večji del sezone zaradi poškodb in bolezni izpustila, na SP pa ob 100-odstotnem streljanju prikazala zadovoljivo formo za odličje, pa čeprav je zaradi slabega počutja še v četrtek odpovedala nastop v mešani štafeti.



Slovenski tabor vnovič nima razloga za veselje. Potem ko sta se Polona Klemenčič in Lea Einfalt že v mešani štafeti v četrtek pustili ujeti tekmicam za krog in je slovenska vrsta že pred polovico tekme končala nastop, se omenjenima dekletoma danes, kljub okrnjeni konkurenci, ni uspelo prebiti na nedeljsko zasledovanje. Einfaltova, novinka v biatlonski karavani, je zgrešila dva strela in bila z zaostankom 2:55 minute 69., Klemenčičeva pa je zgrešila štirikrat in zasedla 77. mesto med 93 uvrščenimi tekmovalkami, zaostala pa je 3:07 minute.

V soboto bo v Östersundu ob 16.15 na sporedu še moški sprint, tudi z Jakovom Fakom v glavni vlogi.

Značke: biatlon, sp

Članki iz rubrike