IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 02.03.2019 17:57:57

Pa NEEE NOOO!!! Naša MEŠANA SKAKALNA ekipa ODLIČNA, nato se je v BOJU za ODLIČJE ZGODILO TOLE!

Profimedia
Dvakratni branilci naslova Nemci (1012,2 točke) so na tekmi mešanih ekip v Seefeldu, zadnji skakalni preizkušnji svetovnega prvenstva, ubranili naslov.

Drugi so bili Avstrijci (989,9), v boju za bronasto kolajno pa so tretje mesto osvojili Norvežani (938,4). Urša Bogataj, Žiga Jelar, Nika Križnar in Peter Prevc (930,8) so zasedli nehvaležno četrto mesto.

Slovenska četverica je bila sicer po polovici tekme na šestem mestu, nato pa v finalu vse do zadnjega v boju za bronasto kolajno, a se ji na koncu kljub dobrima nastopoma Jelarja in zlasti Križnarjeve ni izšlo. Tako kot pred dvema letoma v Lahtiju je Slovenija zasedla četrto mesto in tako avstrijsko prizorišče SP zapušča brez tako želene kolajne. 

V finalu je bila Slovenija do zadnjega v boju za bronasto kolajno, a se ji na koncu kljub dobrima nastopoma Jelarja in zlasti Križnarjeve, ki je s 108,5 metra poskrbela za nov ženski rekord skakalnice v Seefeldu, ni izšlo. Tako kot pred dvema letoma v Lahtiju je Slovenija zasedla četrto mesto in avstrijsko prizorišče SP zapušča brez tako želene kolajne.

"Vsi smo se potrudili po najboljših močeh, to je to in zadovoljni smo. S svojimi skoki sem zadovoljna, mislim, da so mi kar v redu uspeli glede na včerajšnji trening. Sem zadovoljna," je po tekmi dejala Bogatajeva, Jelar pa je iskreno dodal: "Je malo grenkega priokusa, konec koncev smo se v finalu res vsi potrudili 'nadstandardno'. Nimamo kaj, takšen je rezultat. Nekaj minut po tekmi bo težko, a to je še ena izkušnja več in verjamem, da bomo lahko tudi mi konkurenčni današnjim zmagovalcem."

Križnarjeva, ki je v finalni seriji pomaknila letvico za vse bodoče tekme na nov rekord, je bila zelo zadovoljna. "Meni je prav všeč to četrto mesto. Vem, da sem skakala super, vsi pa smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Dosegli smo lep rezultat in mislim, da se ga moramo zelo, zelo veseliti."

Slabše volje je bil najizkušenejši v ekipi, Prevc: "Moj občutek je takšen, kot je naš rezultat - četrto mesto. Škoda je, da nam je na koncu zmanjkalo osem točk, to je pol metra pri vsakem tekmovalcu vsako serijo. Manjše napake so nas stale stopničk, na novo priložnost bo treba čakati še dve leti."

Tako v ženskem kot moškem skakalnem taboru so si pred odhodom na SP zadali za cilj kolajno. Danes so imeli v obeh taborih zanjo zadnjo priložnost, a jim ni uspelo.

Današnja tekma mešanih parov je zadnja v smučarskih skokih na 52. SP v nordijskem smučanju v Avstriji. Skakalci bodo že prihodnji konec tedna nadaljevali svetovni pokal v norveškem Oslu, kjer bosta na sporedu tako moška kot ženska posamična tekma ter tudi moštvena preizkušnja skakalcev.

Članki iz rubrike