podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

zu
zu
6 01.03.2019 22:07:46

Takole STA SE UDARILA Jelko Gros in Walter Hofer PO VELIKI FARSI na mali skakalnici

Arsen Perić
Tekma ali bolje rečeno farsa smučarskih skakalcev na srednji skakalnici še vedno močno odmeva.

Žirija je pač ustrelila v prazno s praktično vsako odločitvijo, ki jo je sprejela na posamični tekmi na srednji skakalnici.

Glede tega je bil kritičen tudi Jelko Gros, strokovni komentator RTV Slovenija na tem prvenstvu. Takole je razložil in podal svoje mišljenje farsi, ki se je zgodila v Seefeldu.


"Zdelo se je, da nekako žirija kompenzira slabše vremenske razmere v prvi seriji, ampak to ne more biti res, saj je Kobajaši na koncu prve serije dokazal, da se v tistih razmerah da zelo dobro skočiti. Celo vodil je. V teh razmerah pri dveh km/h manj hitrosti od ostalih, pa ni opravičila za napake, ki jih je žirija storila."

No, povsem drugačnega mnenja pa je bil Walter Hofer, direktor tekmovanj v smučarskih skokih, ki je takole za kamero nacionalne televizije razložil, zakaj je imela žirija zvezane roke. 

walter hofer
Walter Hofer
Reuters


"Po nekaj pretečenega časa, ko se tekmovanje začne, ga je težko kar tako ustaviti ali ponoviti, ko je nekdo v vodstvu zgolj zato, ker je imel srečo ali smolo. Težko je bilo, saj smo morali nadaljevati s tekmovanjem. Ne moremo kar tako prekiniti tekme in se za pet minut dogovarjati, kako naprej, saj ne vemo, kaj se lahko zgodi v tem času."

Mnenje si lahko seveda ustvarite sami, a jasno je, da je bilo za izvedbo tekme dovolj časa tako po zadnjem skoku, ko se je ozračje umirilo, sneženje pa skorajda v popolnosti prenehalo, kot tudi v soboto ali nedeljo, čeprav je v načrtu še tekma v mešanih ekipah. 

Članki iz rubrike