sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 01.03.2019 10:23:09

Smukači so ostali brez nedeljske tekme

Reuters
Na olimpijski progi iz leta 2014 v Rosa Hutorju pri Sočiju se nadaljujejo težave z izvedbo tekem alpskih smučark za svetovni pokal. Ruski prireditelji so morali zaradi slabe proge in neugodne vremenske napovedi odpovedati tudi današnji trening smuka, kasneje pa še nedeljsko tekmo.

Rezervna različica izvedbe tekem je predvidevala, da bi bil v Rosa Hutorju v soboto na sporedu superveleslalom, smuk pa nato v nedeljo. A možnosti za tak scenarij so bile majhne, saj je za soboto napovedano močno sneženje.

Prireditelji bodo zdaj skušali izpeljati dva superveleslaloma, če bo to dopuščalo vreme. Nedeljska tekma naj bi nadomestila odpadlo tekmo iz avstrijskega St. Antona.



Pravila Mednarodne smučarske zveze zahtevajo, da tekmovalci in tekmovalke pred smukaško tekmo za svetovni pokal izvedejo vsaj en trening. Tega doslej v Rusiji še niso mogli izvesti. Tekma v Rosa Hutorju je prva tekma svetovnega pokala v Sočiju po olimpijskih igrah 2014.

Zdaj bo na potezi Mednarodna smučarska zveza, ki bo razpravljala o možnem nadomestnem terminu tekme. Če je ne bo, bo zmagovalka smukaškega seštevka svetovnega pokala Američanka Mikaela Schiffrin, ki ima pred zadnjo tekmo že dovolj veliko prednost za skupno zmago.

Značke: alpsko smučanje, sta

Članki iz rubrike