sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
12 27.02.2019 10:37:44

ZARADI TEGA se je poškodovala Ilka Štuhec! ANDREA MASSI okrcal pristop Mariborčanke in njene ekipe

Andrea Massi ne podpira načina smučanja Ilke Štuhec.

Vsaj tako razmišlja v pogovoru za Žurnal24.si, kjer se je odzval med drugim tudi na smučanje Ilke Štuhec. Sprva je pohvalil rezultate Mariborčanke, saj ima v tem pogledu enak pristop in pravi. "V športu vedno govorijo rezultati. Rezultati, ki jih je Ilka Štuhec naredila do poškodbe, so bili dobri in odlični. Pri meni velja pravilo, da ima tekmovalec z rezultatom vedno prav," je najprej za Žurnal povedal Andrea Massi. 

Potem pa je kar malce presenetljivo udaril po pristopu Mariborčanke na terenu. Ilka se je v Crans Montani nesrečno poškodovala in bo znova zelo dolgo okrevala, čeprav operacija ne bo potrebna. Massi je med tudi dejal, da se je bal poškodbe.

"Pri Ilki ne podpiram določenih linij in položajev. Kar zadeva njeno smučanje in pristop ... jaz sem se te poškodbe bal že v Garmisch-Partenkirchnu, ker Ilka je tekmovalka, ki gre na vse ali nič. Takšnega pristopa ne podpiram. Mi tega nismo bili vajeni in nismo tako trenirali," je nadaljeval v primerjavi s svojo varovanko in življenjsko sopotnico Tino Maze

Dodal je še, kje je Ilka močna in kje ima po njegovem mnenju potencial za težave. "Ilka ima določene značilnosti, izpostavil bi drsenje, samozavest in pomanjkanje strahu, kar jo uvršča med najboljše smučarke v hitrih disciplinah na svetu. O tem ni nobenega dvoma. Tudi njena aerodinamična pozicija. Prisotne pa so določene linije in položaji v zavojih, ki jih z mojim sistemom dela ne podpiram. Ampak jaz nisem v Ilkinem taboru, kot sem že večkrat poudaril." je še zaključil 51-letnik. Daljši pogovor z Massijem si lahko preberete TUKAJ.  

Članki iz rubrike