Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.02.2019 15:25:08

Norvežan Roethe zmagal v skiatonu na SP

Norvežan Sjur Roethe je zmagal v skiatlonu na 30 km na svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Drugi je bil Rus Aleksander Bolšunov, ki je zaostal za desetinko, tretji pa drugi Norvežan Martin Johnsrud Sundby s sedmimi desetinkami zaostanka. Na startu ni bilo Slovencev.

Tridesetletni Roethe si je v ciljnem sprintu priboril prvo posamično odličje na svetovnih prvenstvih; zlat je bil sicer že v štafeti na SP leta 2013, kjer je bil še tretji v skiatlonu.

Po teku na 15 km klasično se je nato v prostem slogu oblikovala vodilna skupina sedmih tekačev. Prvi je odpadel Britanec Andrew Musgrave, sledila sta mu Kanadčan Alex Harvey in Francoz Clement Parisse, kot zadnji pa vodilne trojice ni mogel več spremljati še Finec Iivo Niskanen, ki je v cilj prišel z 12,3 sekunde zaostanka.


Bolšunov, ki je sicer vodil večino proge v prostem slogu, se je najdlje upiral Roetheju, vendar je imel Norvežan v zaključku več moči. Bolšunov je tako po treh srebrnih medaljah in bronu na lanskih olimpijskih igrah znova ostal brez zlata na velikem tekmovanju.

Povsem se je ponesrečil nastop vodilnemu v svetovnem pokalu Johannesu Klaebu, saj je norveški zvezdnik in zmagovalec sprinta na SP za več kot štiri minute in pol zaostal za Roethejem in s 30. mestom ostal daleč za najboljšimi.

Norveška je v štirih končnih odločitvah v smučarskem teku v Seefeldu osvojila vse štiri zlate medalje, skupaj že osem, po slavju te skandinavske države v obeh sprintih sta tekmi v menjavah slogov dobila Therese Johaug in Roethe.

Značke: smučarski tek, sp

Članki iz rubrike