Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.02.2019 11:19:26

Slabe novice iz Crans Montane, Ilka Štuhec zaradi bolečin NA DODATNE PREGLEDE v bolnišnico

Reuters
Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuheč je na smuku svetovnega pokala v Crans Montani padla in z visoko hitrostjo zletela v zaščitno mrežo.

Štuhčeva, ki se je to zimo udarno vrnila v belo karavano po resni poškodbi kolena, se je prva med vsemi lotila proge Mont Lachaux v Crans Montani. V enega od zavojev v sredinskem delu proge je po skoku pristala na napačni liniji in pri reševanju položaja izgubila ravnotežje ter padla.

Z veliko hitrostjo je Mariborčanka nato pristala v zaščitnih mrežah, a je po krajšem času sama vstala in nato tudi odsmučala do ciljne arene, kjer je z nasmeškom pozdravila gledalce.

Čeprav je sprva kazalo, da pri padcu ni utrpela poškodb, je Štuhčeva kasneje odšla v bolnišnico na preglede, saj naj bi čutila bolečine v kolenu, informacije avstrijske radiotelevizije ÖRF med prenosom smukaške preizkušnje povzema 24ur.com.

Z odstopom se bo Štuhčeva še bolj oddaljila od prvega mesta v skupnem seštevku smuka. Pred današnjo tekmo je bila na tretjem mestu skupne razvrstitve v kraljevski disciplini z 23 točkami zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer.

-------------------------------------------------------

SMUK DOBILA GOGGIA, HUD PADEC GAUTHIERJEVE

Italijanska smučarka Sofia Goggia, povratnica po poškodbi gležnja v prvi polovici sezone, je prepričljiva zmagovalka smuka za svetovni pokal v Crans Montani. Vodstvo v seštevku kraljevske discipline je po padcu Slovenke Ilke Štuhec s četrtim mestom še povečala doslej vodilna Avstrijka Nicole Schmidhofer.

V boju za mali kristalni globus v smuku tri tekme pred koncem sezone je nova stara svetovna prvakinja v tej disciplini danes doživela udarec, saj je prvič po letu 2016 na smukaški tekmi odstopila. Bolj skrb vzbujajoče pa je to, da je po na videz neugodnem padcu začutila bolečine v kolenih.

Proge Mont Lachaux se je Štuhčeva lotila kot prva tekmovalka, zgoraj ji je kazalo dobro, v sredinskem delu pa je po predolgem skoku v zavoj prišla izven linije, izgubila ravnotežje in padla. S precejšnjo hitrostjo je nato pristala v zaščitni ogradi, a je po krajšem času sama vstala in se nato spustila do ciljne arene, kjer je z nasmeškom pozdravila gledalce.

Čeprav je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, se je Mariborčanka, ki je v tej zimi uprizorila udarno vrnitev v belo karavano po resni poškodbi kolena sezono prej, kasneje zaradi bolečine v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico. Po informacijah iz slovenskega tabora je predvidena preiskava z magnetno resonanco, ki bo pokazala, ali je morebiti prišlo do poškodbe.

S progo je v nadaljevanju najbolje opravila Goggia, ki je v agresivnem snegu pokazala največ občutka ob pravi meri tveganja za svojo šesto zmago v svetovnem pokalu, četrto v smuku. Še posebej v spodnjem delu je 26-letna olimpijska prvakinja v smuku našla največ hitrosti in ciljno črto prečkala z 0,36 sekunde prednosti pred domačinko Joano Hählen.

Tretje mesto je z zaostankom 0,45 sekunde osvojila še ena Švicarka Lara Gut-Behrami, takoj za stopničkami pa je bila vodilna v seštevku smuka Schmidhoferejeva (+0,52).

Ta je ob odstopu Štuhčeve in slabši predstavi najbližje zasledovalke v pokalu Avstrijke Ramone Siebenhofer, ki je bila 23., še povečala razliko pred zadnjima tekmama sezone v Sočiju in Soldeuu v Andori. Pred Siebenhoferjovo zdaj vodi s 60 točkami prednosti, pred Štuhčevo pa z 71.

Druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk, ki je imela številko 47, se ni podala na progo.

Tekmo so poleg padcev Štuhčeve in Francozinje Tiffany Gauthier, ki so jo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, zaznamovale še velike težave švicarskih organizatorjev s sistemom merjenja časa, zaradi česar je bilo več prekinitev. Zamenjali so tudi fotocelice na ciljni črti, a težav niso povsem odpravili.

Zaradi tega je Mednarodna smučarska zveza napovedala pregled vseh izidov, uradne rezultate pa so organizatorji sporočili skoraj tri ure po koncu tekme. Pri teh je prišlo do nekaterih sprememb, med katerimi je bil v primerjavi s prvimi izidi predvsem skok Gut-Behramijeve na tretje mesto pred Schmidhoferjovo.

Tudi prednost zmagovalke se je nekoliko zmanjšala, saj je Goggii ura kazala kar 0,49 prednosti ob prihodu v cilj.

Članki iz rubrike