Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.02.2019 07:08:00

Tega NE SMETE ZAMUDITI! Ilka Štuhec po zlati kolajni v smuku na SP želi še do TEGA DOSEŽKA

Reuters
Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec bo slaba dva tedna po osvojenem naslovu svetovne prvakinje v smuku danes v Crans Montani nadaljevala sezono.

Tri smukaške preizkušnje pred koncem sezone svetovnega pokala je Mariborčanka, ki se je po poškodbi kolena to zimo udarno vrnila v belo karavano, na tretjem mestu skupne razvrstitve v kraljevski disciplini z le 23 točkami zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer, zato napoveduje boj za mali kristalni globus v svoji paradni disciplini.

Štuhčeva po SP ni imela veliko časa za proslavljanje drugega naslova v smuku, saj se že več kot teden dni pripravlja v Crans Montani. Tako se je v švicarskem smučarskem središču pretekli teden udeležila tudi dveh tekem evropskega pokala.

Na teh tekmah kot tudi na obeh uradnih treningih za današnji smuk ni bila predvsem v ospredju. A je pričakovati, da bo danes, ko se bo na progo spustila s startno številko devet, vendarle pokazala več, saj je tudi na treningih preteklih tekem pogosto varčevala z močmi.

Na progo pa se bo podala kar s številko ena. 

Današnjemu smuku bo v nedeljo sledila še ženska alpska kombinacija, s smukom in slalomom, prva v svetovnem pokalu to sezono. Po postanku v Švici pa Štuhčevo pri lovu na zmago v skupni razvrstitvi smuka čakata še tekmi v Sočiju in Soldeuu v Andori.

Današnji smuk se bo pričel ob 9.30 po srednjeevropskem času.

Članki iz rubrike