gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 20.02.2019 18:52:19

Šesterica slovenskih predstavnikov na sprintu na SP v Seefeldu

alesfevzer.com
V avstrijskem Seefeldu bo v četrtek na 52. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju prva končna odločitev; na sporedu je sprint v drsalnem koraku za smučarske tekače in tekačice. V slovenskem taboru največ pričakujejo prav od te discipline. Nastopili bodo Anamarija Lampič, Alenka Čebašek, Katja Višnar in Eva Urevc ter Miha Šimenc in Janez Lampič.

Glavni trener slovenske vrste Nejc Brodar je že pred odhodom na SP napovedal, da je za dekleta na SP cilj finalni nastop v sprintu, za fanta pa polfinale. Prepričan je, da zdravstvene težave, s katerimi se je v zadnjem času srečevala Lampičeva, niso pustile večjih posledic.

Tudi sama meni, da ostajajo cilji visoki, četudi je v sredo še malo kašljala in smrkala, vendar je trening opravila normalno. Na prejšnji tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v italijanskem Cogneju ni nastopila.



"Malo sem se ustrašila, ni dobro kazalo in sem šla na pregled v Slovenjo, kjer so zdravniki dejali, da ni nič hudega in sem bila le nekaj dni na antibiotikih. Upam, da mi to ni pobralo veliko energije," je povedala Lampičeva.

"Vso sezono smo delali na tem, da bi bili dobro pripravljeni na SP. Verjamem v dekleta in fanta ter ekipo, ki stoji za njimi. Verjamem, da bo vsak od nas na tako pomembni tekmi dal svoj maksimum. Če se bodo vse kocke dobro sestavile, mora biti cilj uvrstitev v finale. Te smo v tej sezoni že dosegli. Če pa se bo izkazala najmanjša možnost za višjo uvrstitev, za medaljo, bomo to gotovo skušali izkoristiti in zgrabiti. Stopničke se nam v sezoni zaradi takih ali drugačnih okoliščin izmikajo in SP je priložnost, da se nam vse skupaj sestavi v en kos tako, kot si vsi želimo," je napovedal Brodar.

Značke: smučarski tek, sp

Članki iz rubrike