mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 20.02.2019 10:39:10

GROZA NA PROGI, na kateri trenira Ilka Štuhec! Slovenka na varnem, BILANCA PLAZU osupne! (video)

Huda tragedija se je zgodila na smučišču v Crans Montani v švicarskih Alpah, kjer se na tekmi svetovnega pokala pripravlja tudi Ilka Štuhec.

Štuhčeva je že od konca prejšnjega tedna v Crans Montani, kjer bi moral biti jutri prvi smukaški trening, v soboto smuk in v nedeljo kombinacija za svetovni pokal. Ali tekmi bosta ali ne v tem trenutku še ni jasno, kajti vse je globoko pretresel plaz, ki je pod seboj pokopal veliko ljudi. Plaz se je sprožil včeraj ob 14.15 popoldan na na najvišje ležeči progi smučišča v Crans Montani, na višini več kot 3000 metrov. Plaz, ki je bil druge stopnje (od petih stopenj na lestvici), je pod seboj pokopal smučarje na urejeni progi. Plaz je zasul 840 metrov proge po dolžini in 100 metrov po širini. Znana je ena smrtna žrtev, saj je v bolnišnici umrl 34-letni Francoz, ki je bil zadolžen za varnost na smučišču. Policija je obvestila javnost, da so bili trije ljudje težje poškodovani, osupljivo pa je, da so uspeli rešiti vseh preostalih 12 ljudi, ki so veljali za pogrešane. Švicarski reševalci so se resnično izkazali.  

Plaz naj bi zasul tudi del proge, ki je rezervirana za tekmo svetovnega pokala in na kateri so trenirale smučarke, med njimi tudi Ilka Štuhec.

Članki iz rubrike