pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 18.02.2019 16:53:17

Dragocena srebrnina varno doma

Reuters
Slovenska junaka v nedeljo končanega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta danes prispela domov.

 Skupaj s slovenskima smučarjema je v domovino pripotoval tudi dragoceni tovor. Srebrna snežinka, ki jo je za drugo mesto na moški kombinaciji osvojil Hadalin. Blizu stopničkam je bil tudi Kranjec, ki je s petim mestom na veleslalomu dokazal, da je del elitne veleslalomske sedmerice tudi na svetovnem prvenstvu. Že na lanskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil četrti v veleslalomu.
Slovenska odprava je bila zelo uspešna. Za najžlahtnejše odličje je poskrbela Ilka Štuhec, ki je 24 ur pred tem zmagala na smuku.


"Težko rečem, ali sem dojel ali nisem, kaj sem dosegel. Je še toliko občutkov in stvari za pogledati za nazaj, kako mi je uspelo priti do tega, da bom potreboval še nekaj časa. Zdaj, ko bom v krogu domačih, bo ta dogodek še bolj pristen in doživet," je po vrnitvi iz Areja na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije dejal Hadalin, ki je imel okrog vratu obešen najlepši in najpomembnejši spominek na prvenstvo, srebrno odličje svetovnega podprvaka v alpski kombinaciji.
"Vsako veliko tekmovanje ti da določene izkušnje za prihodnje. Lani na olimpijskih igrah in letos na svetovnem prvenstvu sem naredil dva dobra rezultata. Malo mi je zmanjkalo za res vrhunski dosežek. Konkurenca je takšna, da se vedno najdejo trije še boljši, ki so na še višji ravni. Treba bo še delati, da bom lahko prišel na naslednje veliko tekmovanje pripravljen za stopničke," pa je dejal Kranjec, ki verjame vase, da mu bo enkrat le uspelo.
Hadalina zvečer na Stari Vrhniki čaka še sprejem, ki mu ga pripravljajo domači, prijatelji, znanci in sokrajani, ki so zelo ponosni, da imajo v svoji sredi svetovnega podprvaka.

Članki iz rubrike