Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.02.2019 19:10:42

Fabjanova rezerva za SP v Seefeldu

profimedia
Na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ki bo od 20. februarja do 3. marca, bodo slovenske barve v ženskem sprintu zastopale Alenka Čebašek, Anamarija Lampič, Katja Višnar in Eva Urevc, po besedah glavnega slovenskega trenerja v smučarskih tekih Nejca Brodarja bo rezerva Vesna Fabjan.

V sprintu bosta nastopila tudi Miha Šimenc in Janez Lampič, Benjamin Črv bo tekmoval na razdalji, kjer bo tekla tudi Anita Klemenčič.

Slovenska reprezentanca je v Seefeld odpotovala takoj po sobotni tekmi za svetovni pokal v italijanskem Cogneju, kjer je Eva Urevc v svojem prvem finalu sprinterske tekme zasedla šesto mesto. S tem si je tudi zagotovila nastop na SP, saj je Brodar izpostavil: "Pokazala je, da je močna, da je trenutno zelo dobro pripravljena. Malenkost je škoda finala, a mislim, da je napredek, ki ga je naredila v zadnjem letu, res velik."

V Seefeld, kjer je reprezentanca že trenirala, pa ni odšla Lampičeva, ker je zaradi suma vnetja odšla na pregled v Slovenijo. "Želim ji vse najboljše in to, da bo v Seefeldu lahko nastopala. V kolikor se to ne bo zgodilo, imamo tekmovalko v rezervi. Slovenija bo v četrtek nastopila s štirimi tekmovalkami in dvema tekmovalcema na sprinterski tekmi v Seefeldu."


Brodar največ pričakuje prav od sprinterskega nastopa, predvsem si želi boja za vrh slovenskih tekmovalk, od obeh fantov, predvsem od Šimenca, pa se nadeja tudi preboja v polfinale, kar bi bil lep uspeh.

Ženski sprint bo na programu v četrtek, 21. februarja, v nedeljo, 24. februarja, pa bosta še oba ekipna sprinta. "Prvi teden bo za nas najpomembnejši, toda na 10 klasično ali 30 prosto sta disciplini, kjer tudi lahko visoko posežemo. Če bomo med 10. ali 15., pa lahko to ocenimo kot uspeh."

Zaradi tekmovanj, ki so praktično vsak konec tedna, je slovenska ekipa izpustila prejšnje tekmovanje pokala na Švedskem. "V tem času smo trenirali, dnevi do SP pa bodo namenjeni le počitku in zadnjim pripravam. Urevčeva, pa tudi drugi, so na zadnjih tekmah pokazali, da so dobro pripravljeni," je menil Brodar.

Na 10 km klasično bodo tudi nastopile štiri slovenske tekmovalke. "Tri od njih so že osvojile točke pokala, resda v drsalni tehniki. Lampičeva je bila med deseterico v Italiji na novoletni turneji. Nastopili bomo tudi z žensko štafeto, med našimi tekmovalci pa so prevelike razlike, da bi lahko ustrezno tekmovali v Seefeldu, zanje bi bilo lahko to celo zelo slabo kar se motivacije tiče. Med prvimi šestimi smo v pokalu narodov med dekleti. Imamo močno ekipo, veselim se že nastopa, da dokažemo, da smo naredili korak naprej," je napovedal Brodar, ki je slovensko reprezentanco prevzel po prejšnji sezoni.

Značke: smučarski tek, sp

Članki iz rubrike