Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.02.2019 17:21:08

Pet slovenskih skakalk na SP v Seefeld

Jurij Kodrun
Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu (od 20. februarja do 3. marca) bo nastopilo pet slovenskih skakalk, Nika Križnar, Urša Bogataj, Jerneja Brecl, Špela Rogelj in Maja Vtič, je po dveh tekmah v Oberstdorfu povedal glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič.

Na SP bodo imele skakalke prvič priložnost, da osvojijo tri medalje. Poleg posamične tekme jih čakata še ekipna in mešana ekipna tekma s po dvema skakalcema in skakalkama v vsaki ekipi.

V Oberstdorfu sta bili v soboto in nedeljo zadnji tekmi pred SP. "Današnja tekma je bila lepa, ne morem pa reči, da veter ni imel nobenega vpliva. A moram reči, da je bila regularna tekma. Z ekipnim izkupičkom smo zadovoljni, vseh šest tekmovalk je bilo med trideseterico. Tudi sobotna tekma nam je prinesla lep posamičen izid, tretja je bila Urša Bogataj," je za STA ocenil Zupančič.


Želi si, da bi se na SP v Seefeldu Slovenke potegovale tudi za zmagovalni oder. "Smučarski skoki so šport, kjer se karte hitro pomešajo. Borba za stopničke vedno obstaja. Trenutno je očitno oddano le prvo mesto najboljši, Norvežanki Maren Lundby, do 15. mesta pa se lahko vse skupaj hitro premeša."

Izpostavil je močno slovensko ekipo. "Tudi na SP bomo, kot na dosedanjih tekmah pokala, ekipno močni, imamo tudi veliko možnost za kolajno, na prvenstvo bomo šli s tem namenom. Upamo, da bodo vse tam pokazale dobre skoke. Na posamični tekmi imamo tudi možnost za vrh, a bo vse odvisno od dnevne forme. Kot sem že povedal, tekmovalke od 2. do 15. mesta v pokalu se lahko hitro pomešajo."

Skakalke 26. januarja čaka na SP ekipna tekma, dan pozneje bo posamična, v soboto, 2. marca, pa še mešana ekipna tekma. "Na ponedeljkovem treningu v tednu pred tekmami, opravili bomo dva, se bomo odločili, katere tekmovalke bodo nastopile na posamični in ženski ekipni tekmi. Nato bosta najboljši, po dosedanjih izidih sezone in tudi dosežkih na SP, tekmovali še ob koncu prvenstva na mešani ekipni tekmi," je pojasnil Zupančič.

Značke: smučarski skoki, sp

Članki iz rubrike