ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.02.2019 08:30:29

Mastnak in Kotnikova do četrtfinala, tokrat brez presežka

Profimedia
Drugi paralelni veleslalom svetovnega pokala deskarjev na snegu v olimpijskem Pyeongchangu se za Slovence ni izšel tako dobro kot prvi. Žan Košir ni ponovil sobotne zmage, tokrat je po tretjem mestu v kvalifikacijah izpadel že v osmini finala. Uspešnejša sta bila Tim Mastnak in Gloria Kotnik, prišla sta do četrtfinala.

Mastnak je zasedel šesto, Kotnikova pa osmo mesto, Košir je bil na koncu deseti.

Po kvalifikacijah je Slovencem kazalo bolje. Košir je še enkrat dokazal, da mu južnokorejski sneg ustreza, dosegel je tretji čas, hitrejša od njega sta bila le Avstrijec Lukas Mathies in svetovni prvak Rus Dimitrij Loginov. Mastnak je bil peti, Gloria Kotnik pa je zabeležila 11. čas.

Če je imel Košir, tretji z lanskih olimpijskih iger, v soboto nekoliko sreče s stotinkami, pa mu je tokrat sreča obrnila hrbet. V osmini finala ga je namreč le za stotinko sekunde prehitel dvakratni olimpijski prvak iz Sočija, naturalizirani Rus Vic Wild.


Mastnak je v osmini finala premagal svojega vzornika Avstrijca Benjamina Karla, Kotnikova je bila boljša od Poljakinje Aleksandre Krol. To pa sta bili edini slovenski zmagi v izločilnih bojih, v četrtfinalu je Mastnak klonil proti domačinu Sanghu Leeju, Kotnikova pa proti Nemki Cheyenne Loch.

Pri moških je na koncu zmagal avstrijski veteran Andreas Prommegger, v finalu je bil močnejši od Francoza Sylvaina Dufourja, tretje mesto je osvojil Lee, pri ženskah je bila najboljša Nemka Ramona Hofmeister, drugo mesto je zasedla Avstrijka Sabine Schöffmann, tretje pa sobotna zmagovalka Čehinja Ester Ledecka.

V svetovnem pokalu je z zmago vodstvo prevzel Prommegger, Mastnak je deveti, Košir pa deseti, pri ženskah ima Schöffmannova na čelu 440 točk prednosti pred drugouvrščeno Ledecko, Kotnikova je na 12. mestu.

Deskarska karavana se zdaj seli na Kitajsko, v Secret Gardnu bosta konec naslednjega tedna tekmi v paralelnem veleslalomu in slalomu.

Članki iz rubrike