Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 17.02.2019 08:08:41

Nova slovenska kolajna bi bila VELIKO PRESENEČENJE! Toda Štefan Hadalin bo sproščeno startal kot ...

Reuters
V Areju je na voljo še zadnji komplet kolajn. Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, jubilejno 45., se bo končalo danes z moškim slalomom, na katerem bodo nastopili trije Slovenci.

Štefan Hadalin bo nosil številko 19 na startu, Žan Kranjec ima številko 46, Jakob Špik, ki se je na tekmo prebil skozi kvalifikacije, pa številko 54.

Prva vožnja bo na sporedu ob 11. uri, druga se bo začela ob 14.30.

Prvi na startu prve vožnje iz elitne slalomske sedmerice bo Francoz Clement Noel. Številko 2 ima novi veleslalomski prvak Norvežan Henrik Kristoffersen.

Številko 3 nosi branilec zmage s SP izpred dveh let v St. Moritzu Avstrijec Marcel Hirscher, ki je prvi naslov slalomskega svetovnega prvaka osvojil na prvenstvu leta 2013 v Schladmingu.

številko štiri bo nosil Francoz Alexis Pinturault, ki je na prvenstvu že osvojil zlato v kombinaciji. Startno številko pet ima Avstrijec Michael Matt, številko šest njegov rojak Marco Schwarz, elitno sedmerico bo zaokrožil Švicar Daniel Yule.

Aktualni olimpijski prvak iz Pyeongchanga domačin Andre Myhrer ima številko deset.

Prvi favorit za zmago je Hirscher, ki sicer ni v najboljši kondiciji zaradi viroze. Hirscher lovi še tretji naslov slalomskega svetovnega prvaka. Edini alpski smučar v zgodovini v moški konkurenci, ki se ponaša s tremi naslovi svetovnega prvaka v slalomu, je sloviti Šved Ingemar Stenmark.

Hirscher je pred Arejem v tej zimi zmagal na petih specialnih slalomih (Levi, Saalbach, Zagreb, Adelboden, Schladming), na dveh je slavil Noel (Wengen, Kitzbühel), v Madonni di Campiglio pa je bil na vrhu Yule.

Prvi slovenski favorit je Hadalin, ki je v Areju navdušil na alpski kombinaciji s srebrom, ko se je na drugo mesto zavihtel z najhitrejšo slalomsko vožnjo, potem ko je bil 30. na kombinacijskem smuku. V svetovnem pokalu je najvišje posegel z osmim mestom v Saalbachu, pred dvema letoma v St. Moritzu je slalom končal na desetem mestu.

Slalomsko formo je izboljšal tudi Kranjec, ki je bil v tej zimi dvakrat 11., veleslalom v Areju pa je končal na petem mestu.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike