Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.02.2019 12:43:23

Holdenerjeva najhitrejša na prvi progi, branilka trojne zmage Shiffrinova tretja

Martin Metelko
V Areju je na sporedu slalom, zadnja ženska preizkušnja na SP v alpskem smučanju. Na prvi progi je bila najhitrejša zlata kombinatorka Švicarka Wendy Holdener, 11 stotink sekunde zaostanka ima na drugem mestu domačinka Anna Swenn-Larsson, le štiri stotinke več si je nabrala trikratna branilka slalomskega naslova Američanka Mikaela Shiffrin.

Povsem na vrhu so sila majhne razlike. Pet tekmovalk se je zvrstilo v manj kot eni sekundi za vodilno. Četrta Avstrijka Katharina Liensberger zaostaja 27 stotink sekunde, zaostanek Slovakinje Petre Vlhove, ki je svoje prvo zlato v Areju osvojila v veleslalomu, znaša 46 stotink sekunde. Aktualna olimpijska prvakinja Švedinja Frida Hansdotter na šestem mestu zaostaja 56 stotink sekund.

Za Slovenkami so ponesrečeni nastopi, od štirih na startu sta si le dve privozili drugo vožnjo. Najbolje je šlo Ani Bucik, njen zaostanek 3,17 sekunde je zadoščal za 19. mesto in bo nastopila v finalu v prvi trideseterici.

V finalu bo tudi Maruša Ferk, ki pa na prvi progi ni bila prepričljiva in je izpadla iz najboljše trideseterice, kar je pokazal tudi končni zaostanek 5,01 sekunde. Ferkova bo na drugi progi nastopila po prvi trideseterici.


Aktualna mladinska svetovna prvakinja v disciplini Meta Hrovat je bila zelo dobro na poti, njeno smučanje je bilo tekoče in dinamično, ob tretjem merjenju vmesnega časa je imela osmi čas, a je na razmehčani snežni površini zadela v eno od lukenj in zgrešila naslednja vratca.

Ni odnehala, vendar pa je bil zaostanek 11,85 sekunde prevelik. Na koncu so jo zaradi nepravilno prevoženih vrat diskvalificirali. Na istem mestu kot Hrovatova je odstopila tudi Neja Dvornik.

Pogoji so bili zahtevni, padal je sneg pomešan z dežjem, ob otoplitvi pa se je zmehčala tudi snežna površina, tako da so se naredile smučine.

Druga vožnja se bo začela ob 14.30.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike