kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.02.2019 06:27:13

Shiffrinova v lov na zgodovino s številko 2, na startu slovenski kvartet

Grega Wernig
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bodo podelili le še dva kompleta odličij. Oba v slalomu. Danes bo na sporedu ženska preizkušnja, na kateri bo, kot druga na startu, glavna favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin, ki bo lovila edinstven podvig, četrto zaporedno slalomsko zlato na zaporednih prvenstvih.

Shiffrinova je z izjemno popotnico pripotovala v Are, na sedmih specialnih slalomih v tej zimi pred prvenstvom jo je le v Flachauu premagala Slovakinja Petra Vlhova, na ostalih šestih je bila prva, tudi na zadnji tekmi pred letom na Švedsko v Mariboru.

Olimpijska prvakinja v disciplini iz Sočija (2014) in trikratna svetovna prvakinja (2013, 2015, 2017) je bila že takoj na začetku prvenstva v Areju zelo dobro razpoložena, z dvema stotinkama sekunde prednosti pred Italijanko Sofio Goggia je dobila svoje prvo zlato v superveleslalomu. Kombinacijo, na kateri je slavila Švicarka Wendy Holdener, druga je bila Vlhova, in smuk, na katerem je zmagala Ilka Štuhec, je izpustila.

V veleslalomu je bila Vlhova v finalu podjetnejša za svojo prvo zlato kolajno in prvo slovaško zlato na prvenstvih sploh. Shiffrinova se je morala zadovoljiti z bronom, srebro je šlo v roke Nemke Viktorie Rebensburg. Američanka lovi svojo še sedmo kolajno na SP, peto zlato.


Iz ozadja bo na napake Shiffrinove in Vlhove prežala domačinka Frida Hansdotter, zmagovalka olimpijskega slaloma pred enim letom v Pyeongchangu. Zelo resno gre računati tudi na Holdenerjevo, ki je na kombinacijskem slalomu, sicer ob odsotnosti Shiffrinove, že dokazala, da je v Areju lahko zelo hitra in da je v izjemni slalomski formi.

Na startu bodo štiri Slovenke. Meta Hrovat in Maruša Ferk imata startni številki 22 in 23, Ana Bucik bo startala kot 26., Neja Dvornik bo slovenske nastope sklenila na 40. startnem mestu.

Avstrijka Katharina Liensberger bo odprla slalom, Holdenerjeva ima številko tri na startu, Švedinja Anna Swenn-Larsson štiri, Avstrijka Bernadette Schild pet, Vlhova šest, Hansdotterjeva bo sedma na startu.

Prva vožnja bo ob 11. uri, druga se bo začela ob 14.30.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike