Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 12.02.2019 19:04:28

Švicarji olimpijskemu naslovu dodali še svetovnega

Reuters
Švica je zmagovalka ekipne paralelne tekme na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju. V velikem finalu je bila boljša od Avstrije. Bron je osvojila Italija, ki je v malem finalu premagala Nemčijo. Slovenija v postavi Ana Bucik, Maruša Ferk, Jakob Špik in Tijan Marovt je izpadla v osmini finala.

Švici so zlato snežinko prismučali Wendy Holdener, Aline Danioth, Daniel Yule in Ramon Zenhausern. Junak švicarske ekipe je bil Zenhausern, ki je v četrtfinalu, polfinalu in finalu nastopil kot zadnji in ob zaostanku Švice z 1:2. Moral je zmagati in ob tem še izboljšati čas tekmeca, to pa je vselej opravil z odliko. Švicarji, pri katerih je vse zmage zabeležila tudi Holdenerjeva, so tudi aktualni olimpijski prvaki v ekipni paralelni tekmi.

Avstrija še vedno ostaja brez zlate medalje v Areju. Srebro so osvojili Katharina Truppe, Katharina Liensberger, Michael Matt in Marco Schwarz.

Do brona so prišli Italijani Lara Della Mea, Irene Curtoni, Simon Maurberger in Alex Vinatzer. Tretjega mesta so se za nekaj trenutkov že veselili Nemci, a je bil Linus Strasser diskvalificiran, ker je povozil količek.

Slovenci so ekipno tekmo končali v prvem krogu izločilnih bojev, v osmini finala. Izločili so jih Slovaki, ki so na zadnjem SP osvojili srebro.

Obračun Slovenije in Slovaške se je končal z 2:2, točki sta osvojili Ferkova in Bucikova, praznih rok sta ostala Špik in Marovt, oba sta odstopila. Slovaki so napredovali zaradi boljšega seštevka časov."Zelo sem bila razpoložena za to tekmo. Zavedam se, da bo to nova disciplina v prihodnjem letu. Dobro smo nastopili v St. Moritzu, tako da sem imela tudi veliko željo nastopiti na tej ekipni tekmi. Po domače povedano sem bila 'napaljena'. Želela sem, da uspemo in gremo naprej ter končno naredimo en preskok. To ti lahko uspe le, če imaš veliko željo in se tako pripraviš na tekmo. Mislim, da sem svoje oddelala zelo korektno, je pa to ekipna tekma in ni odvisno samo od mene. Škoda, saj smo imeli veliko priložnost, da pridemo naprej, četudi bi potem imeli Avstrijce, saj niso nepremagljivi," je po tekmi menila Ferkova.

Debitant na SP Marovt je dejal: "Vesel sem, da sem dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem se hrabro boril, žal pa naredil napako in 'zahakljal' količek. Izkušnja je dobra za v prihodnje, vse sem lepo doživel in upam, da še bom kdaj na SP."

Slovenija je na koncu končala kot deveta, tako kot tudi vse ostale reprezentance, ki so izpadle v osmini finala.

Na startu je bilo 16 reprezentanc. Naslov iz St. Moritza so branili Francozi, ki so izpadli v četrtfinalu proti Nemčiji.

V sredo bo na SP prost dan. V četrtek in petek sta na sporedu veleslaloma, v soboto in nedeljo pa slaloma.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike