Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.02.2019 16:56:08

Tipična ILKA ŠTUHEC! Po osvojenem naslovu je razlagala: 'Posijalo je SONCE in bilo je res 'S KETNE'!'

Reuters
Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu, na najbolj pomembni tekmi sezone, prikazala najboljšo predstavo ter s popolnim smukom za učbenike osvojila svoje drugo odličje najžlahtnejšega sijaja na velikih tekmah.

Kot je dejala po velikem zmagoslavju, je bila že na startu odločena, da se vrže dol ter vzame tisto, po kar je prišla v Are.

"Hvala za čestitke, mogoče se bom malo usedla in jokala. Že na startu sem se počutila super odločena, da se vržem dol in da odsmučam. Vedela sem, kaj to pomeni, da je start znižan, da bo malo počasneje in da se da ponekod smučati še bolj direktno in po domače 'šparati metre'. S tem ciljem sem se zagnala, da naredim vse, kar sem si zastavila. Potem je še posijalo sonce in bilo je res 's ketne'," je bila prva izjava Štuhčeve po zmagi.

Kot ena redkih v zgodovini ženskega smučanja se ponaša z zmagama v smukih na zaporednih svetovnih prvenstvih. Le en naslov svetovne prvakinje v smuku ima denimo Američanka Lindsey Vonn, ki se je danes z bronom poslovila od tekmovalnega smučanja. "Super. V bistvu se še nisem čisto umirila in dojela, kaj sem spet naredila. Preprosto sem stala na startu, pripravljena, da smučam in uživam in to mi je tudi uspelo," je dejala Štuhčeva.



Slovenska himna v čast zmagovalki je zadonela v Areju, nosilkam kolajn pa je v ciljni areni šopke podelil in jim voščil sloviti Ingemar Stenmark, rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu.

Ilka Štuhec je po medaljo odšla s startno številko 9. Začela je fantastično in imela že po prvem vmesnem času skoraj pol sekunde prednosti. Vrhunski nastop se je nadaljeval iz metra v meter, izjemno pa ji je uspel tudi ključni spodnji del proge in zadnji zavoji. Ciljno črto je prečkala z 0,49 sekunde prednosti, a na vrhu je bilo še nekaj odličnih tekmovalk.

Razvrstitev na vrhu razpredelnice je ostala nespremenjena vse do konca preizkušnje. Ilka se je lahko veselila novega naslova svetovne prvakinje v smuku.

Članki iz rubrike