nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ue
ue
0 10.02.2019 13:34:09

SOLZE in CMOK v grlu Ilke Štuhec! In njene PRVE BESEDE po velikem ZMAGOSLAVJU: 'Drugačen občutek je ...'

Reuters
Ilka Štuhec je drugič zapored postala svetovna prvakinja v smuku.

Tekma sploh še ni bila končana, a bilo je že bolj kot ne jasno, da bo ubranila naslov, ko je Ilka Štuhec dala prvo izjavo za TV Slovenija. Ni veliko govoril, preprosto ni mogla. Besede so obstale nekje na poti ... "Ne morem opisati," je začela in solze so kar same pritekle po licih. "Vedela sem, da sem res dobro peljala. Samo sedim tam in čakam," je pokazala na stol, kjer vodilna čaka na razplet tekme. In še dodala je, da tokratni naslov doživlja drugače kot tistega na prejšnjem prvenstvu. "Je drugačen občutek, je je ..." Spet so pritekle solze.


Spomnila se je seveda poškodbe in vsega tistega, kar je preživljala v obdobju med enim in drugim naslovom. "Bilo je dolgo obdobje, bili so vzponi in padci, a zdaj sem spet tukaj, kot pred dvema letoma," je povedala malo pozneje novinarki Mednarodne smučarske zveze. "Bilo je tesno, veliko je dobrih smučark, običajno so napete tekme in ima veliko smučark možnosti za zmago."

"Upala sem, da bi lahko spet postala prvakinja. Vedela sem, da lahko smučam hitro, upala sem na najboljše," se ji je takrat že smejalo, takrat je že bila Ilka, kot jo poznamo ponavadi, z nasmehom od ušes do ušes.  "Nisem bila vesela zaradi skrajšanja proge, ampak tudi na rezervnem štartu je bilo vetrovno. Toda, pomembno je bilo, da je bilo varno za vse in da smo vse imele bolj ali manj enake pogoje," je še povedala nekaj besed o tekmi, potem pa že hitela na podelitev cvetja v ciljnem izteku. Kolajno bo še dobila. Zlato!!!

Članki iz rubrike