favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.02.2019 08:30:43

Zapečatena letošnja usoda Martina Čatra, na startu specialnega smuka v Areju vseeno ŠTIRJE SLOVENCI

Reuters
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bo danes na sporedu specialni smuk. Švicar Beat Feuz bo v vlogi branilca naslova svetovnega prvaka iz St. Moritza 2017. Feuz bo startal kot 14. Na startu smuka, ki se bo začel ob 12.30, bodo štirje Slovenci.

Klemen Kosi bo imel startno številko 20, Miha Hrobat številko 32, Boštjan Kline številko 35 in Štefan Hadalin številko 51.

Na petkovem drugem treningu smuka si je levo koleno poškodoval najvišje uvrščeni slovenski smukač v svetovnem pokalu Martin Čater, ki ga danes čaka pot domov. Zanj ni konec le prvenstva, ampak celotne sezone.

Feuz je na sprinterskem superveleslalomu majhnih razlik na 18. mestu zaostal sekundo za zmagovalcem Parisom, ki je v tej zimi v izjemni formi, kar je dokazal že z zmago na smuku v Kitzbühlu in z dvojčkom zmag v Bormiu. To formo pa je prenesel tudi v Are, kjer je v spremenljivi vidljivosti osvojil svoje prvo zlato.



Če bi mu uspelo pokoriti še smuk, bi se pridružil Bodeju Millerju (2005) - Američan je v Areju v vlogi komentatorja - in Hermannu Maierju (1999), ki sta na istem prvenstvu osvojila naslova v obeh hitrih disciplinah.

Tekma bo imela tudi velik čustveni naboj, saj bo poslovilna tekma norveškega asa belih strmin Aksla Lund Svindala. Če bi mu uspelo, bi Svindal postal prvi med moškimi s tremi naslovi smukaškega svetovnega prvaka, potem ko je že slavil pred dvanajstimi leti na drugem SP v Areju in leta 2013 na SP v Schladmingu.

Čater je bil najboljši Slovenec na superveleslalomu v Areju na 13. mestu. Kosi, Kline in Hrobat so odstopili.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike