900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.02.2019 19:29:54

KONEC SEZONE: Znane PODROBNOSTI Čaterjeve poškodbe

Martin Čater
Reuters
Na drugem treningu smuka v Areju si je levo koleno poškodoval najboljši slovenski smukač ta hip Martin Čater.

Po pregledu z magnetno resonanco 26-letnega Celjana že čaka pot domov. Zanj se je svetovno prvenstvo predčasno končalo, zaradi poškodbe pa je zanj tudi konec sezone.

"Magnetna resonanca, ki so jo naredili v bolnišnici v Östersundu, je pokazala natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec. Martin bo jutri odpotoval v domovino, kjer bo nadaljeval zdravljenje, sezona pa je zanj žal končana," je predstavnikom slovenskih medijev, ki poročajo s SP, sporočila predstavnica za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Špela Pretnar, ki je z ekipo na Švedskem.

Na skrajšani progi, kjer je za uradne rezultate štel zadnji vmesni čas, je bil Čater na 26. mestu. Do konca proge sta sledila še dva zavoja s skokom. Tam je Čatrta potegnilo nazaj, pri čemer ga je zabolelo v levem kolenu.


Čater je v tej sezoni osvojil osmo mesto na najdaljšem smuku v svetovnem pokalu v Wengnu. V dobri formi je prišel tudi na svetovno prvenstvo. Bil je najboljši Slovenec na moškem superveleslalomu, ki ga je končal na 13. mestu. Za zmagovalcem, Italijanom Dominikom Parisom, je zaostal 59 stotink sekunde. Klemen Kosi, Boštjan Kline in Miha Hrobat so odstopili.

Na drugem treningu smuka je bil najhitrejši Slovenec. Danes je za najhitrejšim Parisom, ki bo na sobotnem smuku lovil drugo zlato kolajno v Areju, zaostal 96 stotink sekunde.

Čatra so najprej prepeljali v lokalno bolnišnico v Areju, kjer so imeli na razpolago zgolj rentgen, kar pa seveda ne more potrditi obsega poškodb mehkih tkiv. Z ekipnim zdravnikom Anžetom Kristanom sta se nato odpravila v Östersund, kjer so podali diagnozo.

To je še četrta poškodba slovenskega smučarja v tej zimi. Klemen Kosi je na padcu na smuku v Bormiu utrpel poškodbo ličnice in nosu, Ana Drev je po poškodbi kolena na treningu veleslaloma na Kronplatzu predčasno končala sezono. S poškodbo gležnja se je po novem letu spopadala Meta Hrovat. Tako Kosi kot Hrovatova nista utrpela hujših poškodb in še tekmujeta.

Članki iz rubrike