mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pr
pr
0 07.02.2019 11:55:05

58. Pokal Vitranc! Smučarski spektakel leta v Kranjski Gori

alesfevzer.com
Vitranška strmina pričakuje najboljše smučarje sveta! 58. Pokal Vitranc 2019, tekma za svetovni pokal v moškem alpskem smučanju v Kranjski Gori. Kdaj? 9. in 10. marca!

Letošnji Pokal Vitranc bo prav gotovo ena najbolj spektakularnih tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju v Kranjski Gori do sedaj. Tradicionalno tekmovanje vsako leto, že od leta 1961, poteka na vrhuncu smučarske sezone, letos pa se lahko veselimo izjemnih predstav na beli strmini v alpskem smučanju za moške. V dvodnevni prireditvi bomo uživali v dveh tehničnih disciplinah, v soboto v veleslalomu in v nedeljo v slalomu.

vitranc

Obeležujemo tudi okroglih 20 let od zadnje slovenske zmage, ko je prvo mesto v slalomu leta 1999 osvojil izjemni Jure Košir. Morda prav letos na stopničke znova stopi slovenski tekmovalec, saj bomo lahko spremljali kar dva mlada slovenska upa Žana Kranjca v veleslalomu in Štefana Hadalina v slalomu. Največjih domačih uspehov smo se slovenski ljubitelji smučanja veselili zlasti v 80. letih, ko je dvakrat zmagal Bojan Križaj, enkrat pa Rok Petrovič. Lanskoletni dvojni zmagovalec v slalomu in veleslalomu šampionski Marcel Hirscher je trenutno vodilni v obeh disciplinah po številu točk svetovnega pokala. V zadnjem desetletju je osvojil vse, kar se osvojiti da: rekordnih sedem zmag v skupnem seštevku svetovnega pokala, deset malih globusov, dve zlati olimpijski kolajni in še štiri posamične na svetovnih prvenstvih. Če bo letos ponovno osvojil prvo mesto na vitranški strmini, bo osvojil tudi lovoriko nosilca največih zmag v zgodovini pokala Vitranc. V lov za trenutno najboljšim smučarjem na svetu se podajata tudi francoz Alexis Pinturault in norvežan Henrik Kristoffersen. Nastopili pa bodo tudi vsi dobitniki medalj s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki prav zdaj poteka v Are-ju na Švedskem.

Tekmovalna proga je ena najtežjih prog v svetovnem pokalu. Smučarska proga Podkoren, kjer se odvija tekmovanje za Pokal Vitranc, je tako zaradi strmine, nekaterih nepreglednih prelomnic, visečega terena in spektakularne ciljne strmine ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju.

Ne zamudite ogleda smučarskega spektakla na vitranški strmini!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim: https://petrol-ticket.si/si/event/E510011

Članki iz rubrike