Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
3 04.02.2019 13:17:08

Zakaj niso odprli PENINE za TIMIJA ZAJCA? Zakaj bo zdaj OSTAL DOMA? Kaj se dogaja s PETROM PREVCEM?

Tamino Petelinšek / STA
Timi Zajc je v petek na letalnici v Oberstdorfu prvič doslej tekmoval na tako velikih napravah, a je dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Vodstvo ekipe mu je namenilo tekmovalni premor pred tekmami konec tedna v Lahtiju na Finskem, kamor se v pokal vrača nekdanji skupni zmagovalec Peter Prevc.

"Timi Zajc na naslednji tekmi, tako kot Domen Prevc, ne bo nastopil, in to zaradi treh razlogov. Potrebuje počitek v tej naporni sezoni in po vikendu na letalnici, trening in testiranje nove opreme. Domnu Prevcu pa Lahti ne leži preveč," je povedal glavni slovenski trener Gorazd Bertoncelj.

Dodal je, da bodo v Lahti potovali Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

"Pred prvo tekmo v petek smo že vedeli, da Timi Zajc lahko zablesti na letalnicah. Ko se je to zgodilo, smo bili zelo veseli. Ne morem sicer reči, da se nam je kamen odvalil od srca, toda to je tudi prva zmaga novega vodstva," je še dejal Bertoncelj.

"Vesel sem, da sem se dobro znašel na letalnici na svoji prvi tekmi na teh napravah. Po petih skokih prvi dan in nato poletih še v soboto in nedeljo sem čutil zadnji dan kar precej utrujenosti in mi bo počitek prav prišel. Moj cilj do konca sezone pa ostaja realen, želim biti med deseterico na posameznih tekmah," se je ob druženju s sedmo silo po vrnitvi v domovino še vedno smejalo Zajcu.



Šampanjca tokrat, zaradi preminulega Finca Mattija Nykänena, enega najboljših skakalcev v zgodovini, ki je umrl star 55 let, tokrat niso odpirali. Na voljo je bila le tradicionalna torta, ki jo razrežejo ob zmagah slovenskih skakalcev.

To je največkrat med slovenskimi skakalci razrezal Peter Prevc, ki pa mu v zadnjem obdobju ne gre najbolje in je med drugim izpustil tudi polete v Oberstdorfu. Po poškodbi gležnja je preživel zelo težke čase in več kot pol leta ni mogel tekmovati. Upa, da se mu kaj takega ne bo nikoli več primerilo, priznal pa je, da se mu "poškodba gležnja še kdaj pa kdaj vtihotapi v spomin".

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov je na svoji prvi tekmi v svetovnem pokalu po poškodbi in operacijah gležnja sredi decembra v Engelbergu, kjer je v sezoni 2015/16 dvakrat zmagal, nastop končal na 16. mestu in bil najboljši Slovenec.

Dejal je, da mu je vadba po novem premoru na skakalnici in tudi v telovadnici prav prišla, da je to potreboval, upa pa tudi, da je stabiliziral skoke in si želi potrebne sproščenosti pred nadaljevanjem sezone.

Ta bo imela vrhunec na nordijskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Seefeldu, ki se bo začel čez dva tedna. Ekipa bo po besedah Bertonclja znana po zadnji tekmi pred SP v Willingenu.

Članki iz rubrike