IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
1 03.02.2019 18:03:46

Stoch zmagovalec Oberstdorfa, Zajc zunaj top 10

Reuters
Poljak Kamil Stoch (413,2 točke) je zmagovalec tretje tekme v smučarskih poletih to zimo, kar je njegova 32. zmaga v svetovnem pokalu.

Na letalnici v Oberstdorfu je drugo mesto zasedel Rus Jevgenij Klimov (407,9), tretji je bil Poljak Dawid Kubacki (405,4). Najboljši Slovenec Timi Zajc (368,5) je končal zunaj najboljše deseterice na 13. mestu.

Do točk so od Slovencev prišli še Domen Prevc (360,2 točke) s 16. mestom, Anže Semenič (352,7) z 18. in Jurij Tepeš (327) s 26. mestom.

Brez točk so na letalnici Heinija Klopferja ostali Tilen Bartol na 32. mestu, Anže Lanišek na 36. in Žiga Jelar na 37. mestu.

"S celotnim vikendom sem zelo zadovoljen, domov odhajam z zmago in novim osebnim rekordom. Danes rezultat sicer ni bil vrhunski, a sem zadovoljen. Moram reči, da sem bil po novoletni turneji bolj utrujen kot zdaj, tam so tekme več dni zaporedoma. Je bilo pa tu bolj naporno s psihološkega vidika. Ta konec tedna sem izpolnil še več, kot sem pričakoval," je po tekmi dejal najmlajši letalec s startnega seznama Zajc in dodal: "Res nisem pričakoval, da se bom domov vrnil z zmago in s tako dolgim poletom. Res sem lahko zelo zadovoljen." 


V finalu so od Slovencev nastopili še Domen Prevc na 16. mestu, Anže Semenič na 18. in Jurij Tepeš na 26. mestu. Brez točk so danes na letalnici Heinija Klopferja ostali Tilen Bartol na 32. mestu, Anže Lanišek na 36. in Žiga Jelar na 37. mestu.

"Današnja tekma je bila zelo zahtevna z močnim sneženjem in raznolikim vetrom, a se je žirija izkazala. Naši fantje se na sneženje niso dobro prilagodili, enostavno so bili preveč agresivni v zaletnem položaju in potem niso mogli dobro uresničiti svojih doskokov. Finalisti so v prvi seriji opravili solidne polete, žal v finalu niso stopnjevali svojih dosežkov, temveč so jih poslabšali," je svoje varovance za spletno stran Smučarske zveze Slovenije ocenil selektor reprezentance Gorazd Bertoncelj in dodal: "Enostavno so bili preveč agresivni, odskok je bil slab in zato so bili tudi poleti krajši."

V boju za zmago se je v težkih razmerah najbolje znašel trikratni olimpijski prvak Stoch, ki je prišel do prve zmage v svetovnem pokalu to sezono; nazadnje je slavil marca lani v Planici, skupno pa se je veselil že 32-ič v karieri. Po prvi seriji je bil sicer peti, na koncu pa je poljski šampion, branilec skupne zmage, ugnal vso konkurenco.

Po prvi seriji je sicer vodil sobotni zmagovalec Oberstdorfa in najboljši skakalec to zimo Japonec Ryoyu Kobayashi, ki ga je v finalu polomil in zdrsnil na deveto mesto. Kljub temu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala ostaja krepko v vodstvu, saj ima pred najbližjim zasledovalcem Stochom debelih 351 točk prednosti. Najboljši Slovenec je Zajc, ki je skupno osmi.

Sezona svetovnega pokala se bo naslednji konec tedna nadaljevala v finskem Lahtiju, do začetka nordijskega svetovnega prvenstva v Seefeldu sta le še dobra dva tedna.

Članki iz rubrike