nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

su
su
3 01.02.2019 17:38:32

ILKA KAR Z ZASEBNIM LETALOM! Povabila je še prijateljice in... KOLIKO BO TO STALO?

Reuters
Mariborsko letališče bo ob koncu tedna najbolj obremenjeno v zadnjih mesecih. V nedeljo bodo nogometaši Maribora odpotovali na priprave v Turčijo, v sobotnem popoldnevu pa bodo Ilka Štuhec in njena ekipa kar z zasebnim letalom poleteli na prizorišče svetovnega prvenstva na Švedsko.

lka Štuhec se na svetovno prvenstvo v švedski Åre odpravlja v soboto popoldne. Že v ponedeljek, torej le tri dni po veleslalomu v Mariboru, jo čaka prvi trening smuka, v torek pa že superveleslalomska tekma v okviru svetovnega prvenstva. Oddaljeni Åre je tudi velik logistični zalogaj. Pot z letalom z več prestopi traja tako rekoč ves dan, zato so morali, v kolikor so želeli nastopiti tudi v Mariboru, v ekipi Ilke Štuhec poiskati najboljšo alternativno možnost za hitro in čim manj utrujajočo pot v oddaljeno prizorišče SP. Štuhčeva bo tako na Švedsko v soboto letela z najetim zasebnim letalom, pri čemer so zaradi velikih stroškov ključno pripomogli tudi zvesti sponzorji. NLB, Ford, Veriga, Pošta Slovenije, Ljubljanske mlekarne in Ekosen so dodatno sponzorsko podprli Ilkino ekipo in omogočili, da bo kljub zgoščenemu urniku s svojo ekipo pravočasno na prizorišču svetovnega prvenstva in nared za prvi trening smuka.

Na poti se bodo Štuhčevi pridružile tudi nekatere sotekmovalke, ki jim je Mariborčanka ponudila pomoč pri organizaciji poti na Švedsko, in sicer Američanka Mikaela Shifrin, Švicarka Wendy Holdener in Italijanka Federica Brignone.

Značke: ilka-štuhec, letalo

Članki iz rubrike