nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 01.02.2019 12:09:43

Shiffrinova pričakovano vodi, v finalu Hrovatova in Štuhčeva

www.alesfevzer.com
Američanka Mikaela Shiffrin nadaljuje z odličnimi predstavami v letošnji zimi. Shiffrinova vodi po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal v Mariboru. Od slovenske šesterice na startu 55. Zlate lisice sta se v drugo vožnjo uvrstili Meta Hrovat z osmim časom (+1,59) ter ljubljenka domačih navijačev Mariborčanka Ilka Štuhec s 26. časom (+3,62).

Američanki se je najbolj približala Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila v zgornjem delu celo hitrejša, a si je nato v srednjem in spodnjem delu privozila skoraj pol sekunde zaostanka ter v cilju vpisala drugi čas (+0,48).

Tretji čas je vpisala Francozinja Tessa Worley (+0,58), ki je zmagala na zadnjem veleslalomu pred dvema letoma v Mariboru. Shiffrinova je lani dobila tako veleslalomsko kot slalomsko tekmo, ko je Zlata lisica gostovala v Kranjski Gori.

Prva Slovenka na startu je bila s številko 12 20-letna Kranjskogorčanka Hrovatova (+1,59), ki je ob prihodu v cilj vpisala sedmi čas, za vodilno pa zaostala več kot poldrugo sekundo. Nato pa izgubila le še eno mesto ter s skupno osmim časom napredovala v finale. Iz prve jakostne skupine s številko 15 jo je prehitela le Italijanka Marta Bassino,

Hrovatova si po sedmem mestu na zadnjem veleslalomu pred Mariborom na Kronplatzu obeta nova vrhunska uvrstitev.



V svoj prvi veleslalomski finale po poškodbi se je v veliko veselje temperamentnih mariborskih navijačev prebila tudi domačinka Ilka Štuhec, ki je veleslalomsko vožnjo začela s številko 31 ter si z zaostankom manj kot štirih sekund zagotovila še eno vožnjo.

Povratnica po poškodbi Tina Robnik je prvo tekmo v tej zimi začela s številko 20 (+4,84) ter z zaostankom skoraj petih sekund s 44. časom izpadla iz trideseterice tekmovalk, ki se bodo pomerile v finalu.

Brez finala so ostale tudi Neja Dvornik (+4,28) na 34. mestu, Ana Bucik (+4,58) na 38. mestu in domačinka Desiree Ajlec (+6,71), ki je slovenske nastope zaokrožila na 57. mestu.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Članki iz rubrike