bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 01.02.2019 11:08:08

Shiffrinova vodi po prvi jakostni skupini, Hrovatova z zaostankom 1,59 sekunde

Američanka Mikaela Shiffrin nadaljuje z odličnimi predstavami v letošnji zimi. Shiffrinova vodi po prvi jakostni skupini na veleslalomu za svetovni pokal v Mariboru.

Američanki se je najbolj približala Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila v zgornjem delu celo hitrejša, a si je nato v srednjem in spodnjem delu privozila skoraj pol sekunde zaostanka ter v cilju vpisala drugi čas (+0,48).

Prva Slovenka na startu je bila s številko 12 20-letna Kranjskogorčanka Meta Hrovat (+1,59), ki je ob prihodu v cilj vpisala sedmi čas, za vodilno pa zaostala več kot poldrugo sekundo.

Prehitela je tri tekmovalke in si zagotovila še en nastop v finalu. Do konca elitne sedmerice je Slovenka izgubila eno mesto in je trenutno osma.

Padec zbranosti na sicer enem najlažjih ženskih veleslalomov je terjal dve žrtvi iz elitne sedmerice, odstopila je nekdanja zmagovalka veleslaloma za Zlato lisico izpred treh let Nemka Viktoria Rebensburg, zdrsnilo pa je tudi Italijanki Federici Brignone.



"Sem zadovoljna, a sem v srednjem delu naredila napako, kjer sem veliko izgubila, je pa bila vseeno dobra vožnja," je za Radio Slovenija dejala zadnja iz elitne sedmerice visokorasla Slovakinja Petra Vlhova.

Tretja je Francozinja Tessa Worley (+0,58), ki je dobila veleslalom za Zlato lisico pred dvema letoma.

Povratnica po poškodbi Tina Robnik je prvo tekmo v tej zimi začela s številko 20 (+4,84) ter z zaostankom skoraj petih sekund ni prehitela nobene od tekmovalk pred sabo.

Mariborska ljubljenka Ilka Štuhec bo startala kot 31., Neja Dvornik ima startno številko 57, Ana Bucik 61 in še ena domačinka Desiree Ajlec startno številko 65.

Članki iz rubrike