sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

zu
zu
11 30.01.2019 14:58:41

RAZKRIVAMO VSE: Zakaj se Peterka seli v Turčijo, s kom je sprt, kako je počilo po HČERKINI NESREČI

Renata in Primož Peterka
Arhiv Reporterja
Slovo Primoža Peterke od Slovenije je bilo veliko presenečenje, a hkrati je to pred tedni malce skrivnostno že razkril.

"Bom kar po pravici povedal, da sem našel neki drug, nov izziv, zaradi česar bi bil morebiten prevzem reprezentance misija nemogoče," je po novoletni turneji v intervjuju za vaš in naš športni dnevnik dejal Primož Peterka. Zdaj je jasno, da se ta načrt uresničuje, Primož Peterka se seli v Turčijo.

V prihodnosti se bo Turčija gotovo potegovala tudi za zimske olimpijske igre, saj ima v zimskem centru Erzerum izjemno zimsko-športno središče, kjer so naprave nove in narejene po zadnjih standardih. Prav Erzerum bo od zdaj naprej novi dom slovenskega orla, ki je dvakrat osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Primož je pri 40 letih (dopolnil jih bo 28. februarja) torej našel nov izziv in bo tako nadaljeval delo drugih trenerjev, ki so se trudili v Turčiji, eden tistih, ki so orali ledino turških smučarskih skokov, pa je bil prav tako slovenski skakalni trener, Vasja Bajc.


Počilo zaradi družine?
Peterka je sicer zelo navezan na družino, posebej po nesreči njegove najmlajše hčerke, takrat osemletne Stele (zaradi napake trenerja je padla na skakalnici in ostala brez štirih stalnih zob). Primož in Renata imata tri otroke – sina Maja, ki je najstarejši, ter hčerki Gajo in Stelo. Morda se bo v Turčijo preselila kar cela družina, saj dekleti trenirata skoke in bi bili tam tudi pod očetovim nadzorom, Maj (gimnazijec) pa trenira nogomet, kar pa lahko počne tudi v Turčiji.

Eden od razlogov, da je Peterka izbral »gastarbajtersko« pot, je morda tudi to, da se z vodilnimi ljudmi v klubu SK Triglav, kjer trenirata njegovi hčerki in kjer je delal tudi sam (sicer ne neposredno), ne razume najbolje. Ob hčerkini nesreči namreč vodilni v klubu niso našli skupnega jezika z družino Peterka, v takem okolju oziroma vzdušju pa je nemogoče delati. Vodilni na smučarski zvezi, z Jasničem na čelu, bi morali pokazati več taktnosti do šampiona, kot je Peterka, ne pa da so ga vrgli v okolje, v katerem ne more delati. No, vsaj z dvema velikima kristalnima globusoma se na zvezi lahko pohvalijo. Najuspešnejšega slovenskega skakalca vseh časov pač ne porineš v vitrino in za njim zapreš vrata, da se na njem ne bi nabiral prah.

Članki iz rubrike