Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

STA
STA
0 26.01.2019 18:09:38

Slovenski deskarji razočarali

Zadnja posamična tekma svetovnega pokala deskarjev pred svetovnim prvenstvom, paralelni slalom v Moskvi, v slovenski tabor ni prinesla posebnega zadovoljstva. V izločilne boje se je uvrstila le Gloria Kotnik, ki je v kvalifikacijah zabeležila 6. čas, nato pa izgubila dvoboj proti poznejši zmagovalki Švicarki Julie Zogg in zasedla 10. mesto.

Rok Marguč in Tim Mastnak se skozi kvalifikacije nista prebila, s ponesrečenimi vožnjami sta se uvrstila pri repu nastopajočih, Marguč je bil 35., Mastnak pa mesto za njim. Žan Košir v Moskvo ni potoval, saj se že pripravlja na odhod v Park City, kjer se bodo deskarji merili za odličja na svetovnem prvenstvu.

Poznavanje proge v Moskvi je izkoristil Rus Andrej Soboljev, ki je zabeležil svojo peto zmago v svetovnem pokalu, v finalu je ugnal Švicarja Daria Caviezla, ki je izgubil finalni obračun že na prvem slalomu v Bad Gasteinu. Rusko zmagoslavje je s tretjim mestom in svojo prvo uvrstitvijo na zmagovalni oder dopolnil Maksim Rogozin, v malem finalu je bil boljši od še enega presenečenja, mladega Avstrijca Arvida Aunerja.



Svojo drugo zmago v svetovnem pokalu je zabeležila Švicarka Julie Zogg, ki je bila v kvalifikacijah 11., nato pa na poti v finale že takoj izločila tudi Kotnikovo. V finalu je bila boljša od najhitrejše v kvalifikacijah Avstrijke Sabine Schöffmann, o tretjem mestu pa je odločal ruski dvoboj, v katerem je za svoje prve stopničke v svetovnem pokalu Anastazija Kuročkina ugnala Marijo Valovo.

V nedeljo bo v Moskvi še ekipna tekma, na kateri bosta Slovenijo spet zastopala Kotnikova in Mastnak.

Članki iz rubrike