blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

ZŠIS-POK
ZŠIS-POK
0 24.01.2019 18:45:14

Prvenstvo v vseh pogledih uspelo

Jernej Slivnik
alesfevzer.com
Z ženskim slalomom se je sklenil prvi del svetovnega prvenstva v alpskem smučanju za športnike invalide, od ponedeljka do četrtka pa se je smučalo na dobro pripravljeni progi v Podkorenu v Kranjski Gori.

Dvojna nemška zmaga

Pretiranih presenečenj zadnji dan ni bilo. V slalomu v kategoriji slepi in slabovidni je zlato odličje osvojila Slovakinja Henrieta Farkasova, srebrna je bila Britanka Menna Fitzpatrick, bronasta pa Avstralka Melissa Perrine. Francozinja Marie Bochet je bila nepremagljiva v konkurenci stoječi, srebro je osvojila Kanadčanka Frederique Turgeon, bron Nemka Andrea Rothfuss. Dvojno nemško zmagoslavje pa smo videli med sedečimi smučarkami. Svetovna prvakinja je postala Anna-Lena Forster, za njo sta se uvrstili rojakinja Anna Schaffelhuber in Japonka Momoka Muraoka.


Tekmovanje se zdaj seli v Sella Neveo, kjer bo uvodoma 27. januarja na sporedu trening, začenši s treningom smuka v moški in ženski konkurenci. Medalje v smuku bodo delili 29. 1., v superkombinaciji 31. 1., v superveleslalomu pa 1. 2., ko se tekmovanje, sploh prvič poteka v dveh državah, tudi sklene!

"Trudimo se, da vsako leto dvignemo nivo tekmovanja. Da se jasno ve, kaj je svetovno prvenstvo. Da se razlikuje od ostalih nivojev tekem. Menim, da nam je to v Kranjski Gori uspelo. Začenši s progo, ki je bila izvrstno pripravljena. Zato vse pohvale ASK Kranjska Gora, na tem mestu pa zahvala in velika pohvala organizatorju Hit Alpinea, ki je poskrbel za brezhibno in izvrstno izvedbo tekmovanja," je Anja Škutelj Svetić, direktorica prvenstva, sicer pa direktorica tekem svetovnega pokala v paraalpskem smučanju, izrekla nekaj komplimentov na račun Slovenije, Kranjske Gore in izvedbe odmevnega tekmovanja.

3. in 4. 2. spet v Sloveniji
Da ne pozabimo: po koncu svetovnega prvenstva se karavana belega cirkusa vrača v Slovenijo! Med 3. in 4. februarjem bosta v Kranjski Gori še dve tekmi svetovnega pokala, po dva veleslaloma v moški in ženski konkurenci.

Postaje svetovnega pokala v paraalpskem smučanju
Kranjska Gora (3.-4. 2.)
Veysonnaz (8.-10. 2.)
Espot (4.-9. 3.)
La Molina (11.-15. 3.)
Morzine (18.-21. 3.)

Članki iz rubrike