Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.01.2019 14:40:41

Noel preprečil dvojno avstrijsko zmago v Wengnu, Hadalin 14.

Reuters
Francoz Clement Noel je presenetljivi zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Wengnu. Aktualni mladinski slalomski svetovni prvak je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa zdržal pritisk in odbil avstrijski napad za največji uspeh v članski konkurenci.

Avstrijski dvoboj za drugo mesto je tokrat pripadel Manuelu Fellerju, ki je za pičli dve stotinki sekunde ugnal bolj slovitega rojaka Marcela Hirscherja, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Zaostanki so bili majhni. Feller je za 21-letnim Francozom, ki je v mladinski konkurenci na slalomu slavil lani februarja na MSP v Davosu, zaostal zgolj osem stotink sekunde, Hirscherjev zaostanek na tretjem mestu je znašal desetinko sekunde.

Hirscher je sicer v finalu na drugi progi uprizoril popoln napad z najhitrejšo vožnjo finala, kar pa je bilo še vedno premalo za zmago. Najboljšemu alpskemu smučarju zadnjih osem sezon se prva vožnja ni najbolje posrečila. Vpisal je zanj skromni peti čas z zaostankom 91 stotink sekunde. Prvič v tej sezoni po prvi vožnji na slalomih ni zasedal mest v prvi trojici najhitrejših.



Avstrijec je lani zmagal na slalomu v Wengnu, v tej sezoni svetovnega pokala pa je osvojil devet zmag.

V finalu je imela Slovenija enega predstavnika. Hadalin si je na prvi progi zagotovil enajsto izhodišče. A 23-letni Vrhničan, ki je v Wengen prišel s popotnico desetega mesta s slaloma v Adelbodnu, v finalu ni ponovil svoje vožnje s prve proge in je izgubil tri mesta. Je pa z zaostankom 2,03 sekunde in 14. mestom vpisal najboljši dosežek na slalomih v Wengnu.

Na startu je bil tudi Jakob Špik, ki pa prve vožnje ni končal v cilju.

Članki iz rubrike