atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
3 18.01.2019 19:28:12

NAPOVED SPREMEMBE? Slovenski skakalni trener VISI NA NITKI, zdaj pa se je ZGODILO TOLE!

Profimedia
V Zakopanah so izpeljali kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo.

V njih se je od slovenskih skakalcev najbolj izkazal Timi Zajc, ki bo veliko orožje za nedeljsko posamično tekmo. Pristal je pri 134,5 metrih in sprva prevzel vodstvo, na koncu pa sta ga prehitela le še dva Norvežana, in sicer Robert Johansson in Johann Andre Forfang.

Rjoju Kobajaši, najboljši skakalec letošnje zime je bil denimo le 31., Dawid Kubacki, prvi favorit za zmago pa 10. A treba je priznati, da so imeli ob koncu startne liste malce težje pogoje ter nižji nalet za svoje skoke.

Zajc je s tretjim mestom le potrdil, da bo treba nanj na skakalnici Wielka Krokiew resno računati v boju za najvišja mesta. S solidnim skokom je formo potrdil tudi Anže Lanišek, ki je s 131,5 metri v dobrih razmerah kvalifikacije zaključil na 20 mestu.

Zmagovalec lanske preizkušnje v Zakopanah Anže Semenič je bil s 122,5 metrov dolgim skokom šele peti najboljši Slovenec na 34. mestu, prehitela sta ga še 28. Tilen Bartol (121 metrov), ki pa je skakal s kar treh mest nižje na začetku startne liste in Domen Prevc, ki je imel isti seštevek kot prej omenjeni reprezentančni kolega.

Veliko smo si obetali prav od vrnitve med elito najmlajšega od bratov Prevc. Prvi znaki sicer niso bili spodbudni, saj se je na treningu zelo mučil, na kvalifikacijah pa se je zbral in pristal pri 127 metrih.

Edini, ki se ni uvrstil na nedeljsko posamično tekmo (jutri bo na sporedu ekipna preizkušnja), je bil Jurij Tepeš, ki je bil s 111 metri prekratek na 52. mestu. 

Kot so poudarili vodilni na smučarski zvezi, bodo prihodnji teden resno razmislili o trenerju Gorazdu Bertonclju, zelo pomembno vlogo pa bodo igrali rezultati na Poljskem. Nekateri so pričakovali spremembo na trenerskem mestu, po današnjih kvalifikacijah pa morda kaže na spremembo drugačne vrste. Spremembo v dosežkih, kajti uvrstitev na stopničke bi zagotovo odločilno vplivala na Bertoncljevo usodo.    

Članki iz rubrike