stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 16.01.2019 17:43:07

Na Rogli sedem Slovencev

Jurij Kodrun
Na Rogli bo v soboto tekma svetovnega pokala deskarjev na snegu, merili se bodo v paralelnem veleslalomu, za razliko od lani bo tokrat na sporedu le en. Prireditelji obljubljajo spektakel z bogatim spremljevalnim programom, koncerti in zabavami, ki bodo še bolj vesele, če bo kdo od slovenskih tekmovalcev stopil na zmagovalni oder.

Na tekmi, na Rogli bo svetovni pokal že sedmo zaporedno leto, bo prvič v sezoni nastopilo sedem slovenskih tekmovalcev, na domači preizkušnji se bodo standardni četverici, Žan Koširju, Timu Mastnaku, Roku Marguču in Glorii Kotnik, pridružili še Črt Ikovic, Jernej Glavan in Sara Goltes, ti mlajši tekmovalci bodo predvsem nabirali izkušnje.

Cilji slovenske reprezentance so jasni, prav vsak izmed četverice omenjenih deskarjev si na vsaki tekmi želi na stopničke, želja po tem pa je zaradi domačih navijačev še večja. Košir je občutek stanja na zmagovalnem odru na tej tekmi že spoznal, drugi na to še čakajo. Mastnak in Kotnikova, ki sta v boju za vrh stalnica od prejšnje sezone, sta bila že četrta, Marguč pa je bil najboljši peti, s čimer pa se nerad pohvali.

"Skoraj povsod sem že dosegal uspehe, se uvrščal na stopničke, na Rogli mi to še ni uspelo. Čeprav na tej progi neprestano treniram, jo poznam do potankosti, se mi vedno zgodi kaj nepredvidenega. Lahko priznam, da se s pritiski domače tekme do zdaj nisem znal spopasti, vedno me je kaj oviralo. Najbrž zaradi prevelike želje. Naučil sem se, da moram to tekmo jemati kot vsako drugo, izključiti okolico, mogoče mi bo to letos uspelo in se bom končno uspel uvrstiti med najboljše tri. Prvič v sezoni bom nastopil z daljšo desko, ki se je na treningih izkazala kot zelo hitra, forma je dobra, letos sem bil edini, ki se je na vseh tekmah uvrstil v finale, med najboljših osem pa se mi ni uspelo prebiti. Zato bom rekel, da je to moj prvi cilj, naprej pa bomo videli," je pričakovanja predstavil Marguč, ki meni, da domača proga in njen domači postavljavec (glavni trener Izidor Šušteršič) ne pomeni veliko prednosti.



"Na težjih progah bi najbrž bila, na Rogli, kjer teren ni zahteven, pa ne. Zdaj štiri dneve pred tekmo na tej progi nismo smeli trenirati, včasih smo jo pred tekmo peglali in peglali, toda meni to ni pomagalo. Mogoče je to celo predstavljalo oviro," je svoje mnenje predstavil Celjan, ki navijačem ne obljublja dobrega rezultata, obljublja pa jim užitek ob spremljanju tekme, ki bo zagotovo zanimiva.

"Proga bo zagotovo dobro pripravljena, glede tega je vedno najboljša tekma v sezoni. Če smo za Bad Gastein napovedovali rodeo, za Roglo lahko zatrdimo, da bo proga dobro utrjena. Ne glede, da napovedujejo nekaj novega snega, ta naj bi zapadel v noči iz četrtka na petek, se ne bojim, da ne bi bilo tako," je prepričan Marguč.

Dobrega rezultata si nestrpno želi tudi Kotnikova, ki je bila v svoji karieri že nekajkrat četrta, na stopničke pa ju še ni uspelo. "Res bi bilo lepo, da bi mi to prvič uspelo na domači tekmi. Nastop pred svojimi navijači, na svojem smučišču je lahko prednost, toda prinaša tudi pritisk. Sama verjamem, da ga znam premagati, sem tudi precej bolj samozavestna kot prejšnja leta. Po bolezni sem se začela drugače obnašati do okolice, delujem veliko bolj sproščeno. Res je čas še za en preskok, tistega na stopničke. Zadovoljna bom, če bom na tekmi odpeljala šest voženj tako, kot sem jih danes na treningu. V tem primeru bodo stopničke zelo blizu," je želje predstavila Velenjčanka, in dodala, da je letos položaj s sponzorji veliko boljši, kot je bil lani, ko je celo pomišljala, da bi končala svojo kariero. Zdaj o tem ne razmišlja več, napoveduje, da bo deskala vse do naslednjih olimpijskih iger v Pekingu.

Članki iz rubrike