Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.01.2019 13:17:41

SPEKTAKEL V PRESTOLNICI! Ljubljana bo dobila SNEG, posebna naloga za PETRO MAJDIČ!

Slovenska prestolnica bo v petek gostila prav poseben dogodek, ki so mu nadeli ime Športna zima v Ljubljani. Od Prešernovega trga do Mestne hiše se bo razgrnil sneg, na katerem bo potekala predstavitev zimskih športov s poudarkom na nordijskem smučanju.

Od devetih zjutraj do šestih zvečer se bodo na snegu lahko pomerili mali in veliki smučarji tekači. Na voljo bo oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov na smučeh za tek, slovenska tekaška šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela tudi za mazanje smuči. Predstavljena bo tudi druga zimsko športna ponudba ljubljanskih društev in možnosti za zimsko rekreacijo v Ljubljani in okolici.

Pestro dogajanje v prestolnici bo v znamenju športne tržnice in aktivnosti, kot so Mini Planica, curling, hokej. Sledil bo start tekmovanja v teku na smučeh, v sprintu za otroške kategorije. Otroci in odrasli bodo dobili tudi brezplačne učne lekcije o prvinah teka na smučeh. Ob 14.30 se bodo začele kvalifikacije promocijskega rekreativnega tekmovanja v sprintu v klasični tehniki. To se bo sklenilo z izločilnimi boji, ki bodo na sporedu ob 16. uri. Ob 17. uri pa bodo sledile še podelitve priznanj najboljšim.


Športna zima v Ljubljani bo predstavljala uvod v dogajanje v dolini pod Poncami, ki bo 19. in 20. januarja osmič zapored gostila Svetovni dan snega. Poudarek bo na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. Pripravljeni bosta dve mali sneženi skakalnici, tekaške proge, zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu s slovenskim olimpijcem Žanom Koširjem in sankaški poligon.

Vso opremo si bodo otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno bo tudi za strokovno vodstvo in animacijo dogodka. Poleg športnih aktivnosti bodo v sodelovanju s partnerji na voljo tudi druge družabne aktivnosti, nagradne igre in predvsem veliko zabave.

Obisk dogodka, ki bo potekal od 9.00 do 14.00, bo za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno bo na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Članki iz rubrike